Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού (Vids+Pics)
Inside Stories

Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού (Vids+Pics)

«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει αυτή η στιγμή», δηλώνει μπροστά στην κάμερα ο αρχαιολόγος Fredrik Hiebert, σε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο που δίνεται στη δημοσιότητα από το National Geographic και στο οποίο αποτυπώνεται η στιγμή που για πρώτη φορά μετά από αιώνες, επιστήμονες ανοίγουν τον τάφο στον οποίο πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη σταύρωση.

«Δεν μπορούμε να πούμε με 100% βεβαιότητα, αλλά φαίνεται ότι πλέον έχουμε ορατή απόδειξη ότι η τοποθεσία του τάφου δεν έχει μετατοπιστεί ούτε ελάχιστα μέσα στο χρόνο, κάτι για το οποίο επιστήμονες και ιστορικοί είχαν αναρωτηθεί για δεκαετίες».

Μέρος του αρχικού σπηλαίου επίσης αποκαλύφθηκε, καθώς η ομάδα των ερευνητών δημιούργησε άνοιγμα στην πλευρά του τάφου. «Αυτός είναι ο Ιερός Βράχος που λατρεύεται εδώ και αιώνες, αλλά μόλις τώρα για πρώτη φορά μπορεί κάποιος πραγματικά να τον δει», δήλωσε η καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αντωνία Μοροπούλου, επικεφαλής των έργων αναστήλωσης του Πανάγιου Τάφου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved