Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ: Ο σταρ που θέλει να αλλάξει το Διαδίκτυο
Inside Stories

Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ: Ο σταρ που θέλει να αλλάξει το Διαδίκτυο

Αναμφίβολα, ο ρόλος του Σνόουντεν στη νέα ταινία του Όλιβερ Στόουν τον έφερε στο απώγειο της κινηματογραφικής του καριέρας.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ αποδεικνύεται και μία εβληματική προσωπικότητα για το Διαδίκτυο και η τελευταία του παρουσίαση, πριν από λίγες ημέρες, στην κεντρική σκήνη του τεχνολογικού συνεδρίου, Web Summit, στη Λισαβόνα, το Νταβός των geeks όπως το αποκαλούν, είχε έναν και μοναδικό στόχο: να αλλάξει τα δεδομένα στην ίδια τη φιλοσοφία με την οποία έχει δομηθεί η αρχιτεκτονική του Διαδικτύου.

Ο Λέβιτ φαίνεται έτοιμος να αποκτήσει μεγαλύτερη «διαδικτυακή φήμη» ακόμη και από τον ίδιο τον Έντουαρντ Σνόουντεν. Η πρόταση την οποία παρουσίασε μπροστά σε 15.000 θεατές, στο MEO Arena, βασίζεται στο ψηφιακό δημιούργημά του, το Hit Record και, όπως είπε ο ίδιος, στηρίζεται στη συνδημιουργία και την αναλογική οικονομική αμοιβή.

Στην ομιλία του ο Λέβιτ τόνισε ότι «το Διαδίκτυο στηρίζεται σήμερα σε αυτό που αποκαλώ οι τρεις πυλώνες του Διαδικτύου: το πλήθος, η κουλτούρα του δωρεάν και η κοινωνικοποίηση». Στη θέση αυτών, ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ υποστηρίζει ότι πρέπει να τοποθετηθούν η κοινότητα, η αναλογική ανταμοιβή και η συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved