Σύνδρομο Κινέζικου Εστιατορίου: Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση
Ως Σύνδρομο Κινέζικου Εστιατορίου ορίζεται μια σειρά συμπτωμάτων που εκδηλώνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια ή μετά την κατανάλωση τροφών από την κινέζικη κουζίνα.
Το σύνδρομο περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1968 και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται σε μια πρόσθετη ουσία που λέγεται γλουταμινικό μονονάτριο, η υπερδοσολογία της οποίας στην κινέζικη και γενικά την ασιατική κουζίνα προκαλεί τα συγκεκριμένα συμπτώματα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ