Από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλές ζωικές πρωτεΐνες
Οι γυναίκες και ειδικά όσες βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία που καταναλώνουν πολλές ζωικές πρωτεΐνες, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 103.878 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών. Οι εθελόντριες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο αξιολογήθηκε η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης, καθώς και η προέλευσή της.
Οι γυναίκες που κατανάλωναν αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης φάνηκε να έχουν σημαντικά υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.
Μάλιστα, ο κίνδυνος βρέθηκε να είναι υψηλότερος για τις γυναίκες που κατανάλωναν κυρίως πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr