Ανερχόμενη δύναμη στο Ίντερνετ οι... ασπρομάλληδες
Inside Stories

Ανερχόμενη δύναμη στο Ίντερνετ οι... ασπρομάλληδες

Αποτελούν την ανερχόμενη δύναμη του Ίντερνετ και της ψηφιακής οικονομίας και είναι τα νεότερα μέλη του, παρά το... προχωρημένο της ηλικίας τους.

Τους αποκαλούν ασημένιους surfers και όχι μόνο ανεβαίνουν πάνω σε κινητά και ταμπλέτες για να δαμάσουν... τα κύματα του Web, αλλά έχουν και... σταθερό εισόδημα, τη σύνταξή τους, γεγονός που τους κάνει εκλεκτό στόχο στο πεδίο του ψηφιακού marketing και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κάνοντας τη δική τους ψηφιακή επανάσταση, οι surfers με τα άσπρα μαλλιά αυξάνονται διαρκώς και εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τις δυνατότητες που αποκτούν. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η χρήση του Ίντερνετ τριπλασιάστηκε στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, την περίοδο 2006-2013, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες. Σύμφωνα με έρευνα της Accenture, το 44% εξ αυτών χρησιμοποιεί υπηρεσίες email, το 41% για να βρει πληροφορίες ή υπηρεσίες, ενώ το ποσοστό τους και η συμμετοχή τους στα κοινωνικά δίκτυα αυξάνεται διαρκώς.

Η δυναμική ανάπτυξης του e-shopping αναμφίβολα στηρίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό στους ηλικιωμένους συνταξιούχους. Έρευνα της Colliers International στη Μεγάλη Βρετανία καταδεικνύει ότι το 78% των ηλικιωμένων της χώρας είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και το 65% εξ αυτών έχουν αγοράσει κάτι online.

Παράλληλα, η διαρκής ανάγκη τους για υπηρεσίες υγείας και όχι μόνο, φέρνει κοντά τους την τεχνολογία των wearables, ψηφιακών συσκευών δηλαδή που φοριούνται και καταγράφουν δεδομένα, όπως ο καρδιακός παλμός και άλλα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πεδίο της ενημέρωσης για ζητήματα υγείας είναι το μοναδικό όπου η χρήση του Ίντερνετ από ηλικιωμένους ξεπερνά τους νέους 18-29 ετών. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της Accenture πρόερχονται από τις ΗΠΑ, παρόμοιες τάσεις καταγράφονται και στην Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved