Εν αναμονή του πορίσματος για τα δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ
Inside Stories

Εν αναμονή του πορίσματος για τα δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ

Οι τελικές προτάσεις των κομμάτων θα διαμορφωθούν, σήμερα Δευτέρα, στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Στη συνέχεια η Επιτροπή θα ψηφίσει στις 18:00 το τελικό πόρισμα και το τελικό κείμενο θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Τα κόμματα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι τα κόμματα κατά τη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή επί του πορισματικού σχεδίου της πλειοψηφίας εμφανίστηκαν με την κοινή παραδοχή ότι το σύστημα δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων από τράπεζες ήταν προβληματικό και ασύδοτο, αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, τόσο ως προς τα αίτια, όσο και ως προς τις ευθύνες που υπάρχουν και σε ποια πρόσωπα πρέπει να καταλογισθούν.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας, έκανε λόγο για «πυλώνα διαπλοκής», πολιτικού συστήματος - τραπεζών - ΜΜΕ, που αποδεικνύεται μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις στελεχών των τραπεζών, τις πορισματικές εκθέσεις της ΤτΕ και το πόρισμα του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη. Όπως είπε ο κ. Λάππας, στο πόρισμα του κόμματος του «θα αποδίδονται συγκεκριμένες ευθύνες» ενώ καταλόγισε σε τραπεζικά στελέχη «πρακτική στη χορήγηση δανείων κατά παράβαση των σύννομων κανόνων που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από τη δικαιοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved