Πόνοι στις αρθρώσεις: 6 ανησυχητικές αιτίες
Inside Stories

Πόνοι στις αρθρώσεις: 6 ανησυχητικές αιτίες

Η καταπόνηση συγκεκριμένων σημείων του σώματος κατά την εκτέλεση διάφορων λειτουργιών, π.χ. στη διάρκεια κάποιου αθλήματος, μπορεί να είναι η αιτία του πόνου στις αρθρώσεις σας.

Όταν η αιτία του πόνου είναι προφανής, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Τι γίνεται όμως όταν πονάνε οι αρθρώσεις σας, αλλά δεν έχετε ιδέα για ποιο λόγο ή νιώθετε περίεργα συμπτώματα που δεν μπορείτε να εξηγήσετε;

Σε κάποιες περιπτώσεις οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορεί να αποτελούν ένδειξη για κάτι πολύ σοβαρότερο, όπως ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή μια αυτοάνοση ασθένεια.

Σηπτική αρθρίτιδα

Η σηπτική –γνωστή και ως πυογόνος- αρθρίτιδα είναι μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από πυρετό, ρίγος, πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο μίας ή περισσότερων αρθρώσεων, καθώς επίσης και σημαντικό περιορισμό της κινητικότητας τους. Στο περίπου 20% των ενηλίκων ασθενών τα συμπτώματα εμφανίζονται σε περισσότερες από μία αρθρώσεις. Στα παιδιά αναπτύσσεται πολυαρθρίτιδα και συνήθως προσβάλλονται οι αρθρώσεις του ώμου, του γόνατος και του ισχίου. Η λοιμώδης αρθρίτιδα συνήθως έχει αιφνίδια έναρξη. Στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρείται υψηλός πυρετός και ρίγος. Η σηπτική αρθρίτιδα είναι απειλητική για την ζωή του πάσχοντα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αποδόμηση του οστού και του χόνδρου. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σηπτικού σοκ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Πρόκειται για κατάσταση που απαιτεί επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved