Καρκίνος πνεύμονα: Προστατευτείτε με «κόκκινη» διατροφή!
Inside Stories

Καρκίνος πνεύμονα: Προστατευτείτε με «κόκκινη» διατροφή!

Μια φυσική χρωστική που ονομάζεται β-κρυπτοξανθίνη (BCX) δίνει σε πληθώρα λαχανικών και φρούτων, όπως η πιπεριά και το μανταρίνι, τις χαρακτηριστικές κόκκινες αποχρώσεις τους. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε το 2004, αποδείχτηκε ότι η BCX μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα ακόμη και σε άτομα που εκτιμάται ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο, ωστόσο οι ακριβείς μηχανισμοί πίσω από αυτή τη θετική επίδραση παρέμεναν άγνωστοι.

Τώρα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ταφτς της Μασαχουσέτης ανακάλυψαν από πού πηγάζει η αντικαρκινική δράση της χρωστικής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Cancer Prevention Research, τα οποία βασίστηκαν σε πειράματα σε ποντίκια, η BCX δρα με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από τη νικοτίνη στα κύτταρα του πνεύμονα, περιορίζοντας την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων και εμποδίζοντας την εξάπλωση του καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved