Cartoons, comics και παιχνίδια ρόλων στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
Inside Stories

Cartoons, comics και παιχνίδια ρόλων στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Τη χρήση κινουμένων σχεδίων, κόμικς, παιχνιδιών ρόλων (RPG) και διαδραστικών παιχνιδιών στα ελληνικά σχολεία προκειμένου να καλλιεργηθεί στους μαθητές η φορολογική συνείδηση εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υιοθετώντας τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Η Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχωρώντας στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων για την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης απευθύνθηκε σε 7.888 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια και συνέλεξε 1.028 ερωτηματολόγια από Δημοτικά, 387 ερωτηματολόγια από Γυμνάσια και 456 ερωτηματολόγια από Λύκεια.

Οι εκπαιδευτικοί 1.871 Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας αναγνώρισαν πως αν και η φορολογική συνείδηση είναι θέμα παιδείας και συσχετίζεται με την κοινωνική συνείδηση, ωστόσο σήμερα είναι υπό αμφισβήτηση και δεν θεωρείται πλήρως ανεπτυγμένη. Κατά τους ερωτηθέντες η φορολογική συνείδηση χρήζει ενίσχυσης από το εκπαιδευτικό σύστημα και θα πρέπει να ξεκινά από τις νεαρές ηλικίες. Κατά τους ίδιους «θεωρητικά», τα προτεινόμενα προγράμματα μπορούν να λειτουργήσουν ως προληπτικό μέτρο για την μελλοντική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καταλληλότερες τάξεις για το Δημοτικό θεωρούνται η Ε’ και ΣΤ’, καταλληλότερες τάξεις για το Γυμνάσιο θεωρούνται όλες, με προτίμηση στην Γ’ και καταλληλότερες τάξεις για το Λύκειο θεωρούνται όλες, με προτίμηση στις Α’ και Β’.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved