Η παγωμένη Ανταρκτική μέσα από τα μάτια ενός ταξιδιώτη φωτογράφου
Inside Stories

Η παγωμένη Ανταρκτική μέσα από τα μάτια ενός ταξιδιώτη φωτογράφου

Οι ιστορίες μεγάλων θαλάσσιων περιπετειών οδήγησαν τον φωτογράφο Rene Koster σε μια προσωπική εξερεύνηση στον Νότιο Πόλο με ένα πλοίο του 1911, το οποίο έχει πολλά ταξίδια στο βιογραφικό του. Με σκοπό την καταγραφή του ανεξερεύνητου τοπίου και την αποτύπωση της μοναδικής ομορφιάς ενός σημείου του πλανήτη που λίγοι θα πλησίαζαν, ο καλλιτέχνης «κόβει την ανάσα» με το άλμπουμ Antarctica.

«Πάντα με ενδιέφεραν οι ιστορίες μεγάλων εξερευνήσεων που γίνονταν στην Ανταρκτική στις αρχές του 20ου αιώνα, η ανακάλυψη της άγνωστης ηπείρου. Το Bark Europa (πλοίο) φτιάχτηκε την ίδια περίοδο που η τελευταία εξερευνητική ομάδα έφυγε για την Ανταρκτική», λέει στο CNN Greece ο φωτογράφος και αποκαλύπτει το πάθος του για την συγκεκριμένη δουλειά.

«Κατά την θητεία μου στην Ακαδημία Τεχνών, ήμουν ήδη ενθουσιασμένος από την δουλειά του Frank Hurley. Το 1915 τράβηξε τις μυθικές φωτογραφίες του Endurance, του παγιδευμένου στον πάγο πλοίου του εξερευνητή των πόλων Ernest Shackleton. Τελικά το πλοίο καταστράφηκε από τον πάγο και βυθίστηκε», λέει ερωτώμενος για το πώς αισθανόταν ταξιδεύοντας με ένα τόσο ιστορικό πλοίο και μιλά για το πόσο δύσκολο ήταν το ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved