Την Τσικνοπέμπτη να φτιάξεις το κρέας όπως του αρμόζει
Inside Stories

Την Τσικνοπέμπτη να φτιάξεις το κρέας όπως του αρμόζει

Ο Πέτρος Κωστόπουλος γράφει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ψήσιμο στο σπίτι σου.

H πικρή αλήθεια είναι πως, ιστορικά, δεν ξέρουμε και πολλά από ψήσιμο του κρέατος. Δεν έχουμε ίσως την ειδικότητα. Από το μοναδικό που γνωρίζουμε καλά, είναι το αρνί ή το κατσίκι. Εύκολη υπόθεση. Το ψήνουμε καλά, με μπόλικα κάρβουνα και τέλος. Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με το παϊδάκι ή την μπριζόλα. Μάθαμε από τις μανάδες μας, να τρώμε τα κρέατα καρβουνιασμένα και καλοψημένα. Πας στην Αράχωβα για το διήμερο και βλέπεις να σου σερβίρουν το παϊδάκι, το αρνί ή την μπριζόλα καρβουνιασμένα. Το καλοψημένο κρέας, δικαιολογείται μόνο στο χοιρινό και αυτό για λόγους υγείας (σ.σ.: γιατί αλλοιώνονται πολύ εύκολα). Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: όσον αφορά τα κρέατα και ειδικά τώρα που έρχεται Τσικνοπέμπτη, υπάρχει ιδανικός τρόπος για να ψήσει κανείς και τα παϊδάκια και τις μπριζόλες.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved