Όσκαρ 2017: Γιατί τα επόμενα βραβεία θα είναι γένος θηλυκού
Inside Stories

Όσκαρ 2017: Γιατί τα επόμενα βραβεία θα είναι γένος θηλυκού

Πως θα είναι οι απονομές των Όσκαρ του μέλλοντος; Με περισσότερες γυναίκες. Όπως αποκάλυψε μελέτη από το Κέντρο για τη Μελέτη των Γυναικών στην Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο οι γυναίκες αποτελούν το 29% των πρωταγωνιστών στις 100 ταινίες του 2016 με τα υψηλότερα κέρδη και αυτό είναι ριζοσπστικό.

Πρόκειται για αύξηση 7% από τα επίπεδα του 2015 στον αριθμό των γυναικών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελεί ιστορικά υψηλό ποσοστό.

Οι γυναίκες επίσης, σε ποσοστό 37% υποδύονται κεντρικούς χαρακτήρες στις πιο δημοφιλείς ταινίες, δηλαδή καταγράφηκε αύξηση 3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο και είναι ακόμη ένα ιστορικά υψηλό.

Το ποσοστό γυναικείων χαρακτήρων σε ομιλούντες ρόλους διαμορφώθηκε στο 32%, μειωμένος κατά 1% το 2015.Οι γυναίκες τελικά, κινούνται προς το κέντρο του κινηματογραφικού πλάνου.

Από την Έιμι Άνταμς ως γλωσσολόγο που αποκωδικοποιεί τη γλώσσα των εξωγήινων στην ταινία Άφιξη έως τη Φελίσιτι Τζόουνς ως επαναστάτρια στην ταινία Rogue One: A Star Wars Story, οι γυναίκες ηθοποιοί καθοδηγούν τη δράση σε περισσότερες ταινίες του Χόλιγουντ.

Παρότι το κοινό, σε ποσοστό που υπερβαίνει το διπλάσιο, βλέπει περισσότερους ανδρικούς χαρακτήρες από γυναικείους στη μεγάλη οθόνη, η αλλαγή έρχεται, και μάλιστα γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved