Μυκητιάσεις ποδιών: Βασικοί κανόνες για να τις προλάβετε
Inside Stories

Μυκητιάσεις ποδιών: Βασικοί κανόνες για να τις προλάβετε

Η ζέστη δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκητιάσεων στα πόδια.

Οι μυκητιάσεις των ποδιών εκδηλώνονται με φαγούρα γύρω από τα δάκτυλα , ενώ το δέρμα στην περιοχή είναι ξηρό και ξεφλουδίζει. Προσβάλλουν το 15% του πληθυσμού και πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται για μεγάλο διάστημα.

Οι μισοί, όμως, δεν τηρούν τη δοσολογία που τους προτείνει ο δερματολόγος, ενώ ένας στους τέσσερις σταματούν τη θεραπεία όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Ορισμένα σημεία του ποδιού συνδέονται άμεσα με σημεία του σώματός μας και για κάθε όργανο του σώματος υπάρχει στο πόδι μια αντανακλαστική θέση. Όταν, λοιπόν, υποφέρουμε από μυκητίαση στο πόδι, νιώθουμε να επηρεάζεται το σώμα μας και η αίσθηση της υγείας μας.

Εκτιμάται ότι το 23% των ανθρώπων υποφέρουν για 10 χρόνια από υποτροπή της μόλυνσης και το 64% από αυτούς προσβάλλονται περισσότερο από τέσσερις φορές το χρόνο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι περισσότερες θεραπείες καθιστούν το μύκητα προσωρινά αδρανή, αντί να τον σκοτώνουν, με αποτέλεσμα την πιθανότητα επιμόλυνσης. Επιπλέον, οι νοσούντες, αντί να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή, προτιμούν να χρησιμοποιήσουν καλλυντικές κρέμες και πούδρες, που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved