Back to school: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Inside Stories

Back to school: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Κουράγιο! Κουράγιο σε όλους τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους για πρώτη φορά στον βρεφονηπιακό σταθμό ή το νηπιαγωγείο και σε όλους τους γονείς που τα παιδιά τους θα πάνε για πρώτη φορά στο Δημοτικό (συμπεριλαμβανομένης και εμού της ιδίας).

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά για πρώτη φορά στον βρεφονηπιακό σταθμό;

Αγαπημένοι μου γονείς, ψυχραιμία. Και εγώ πέρασα από τη δική σας θέση. Όταν η μικρή μου ήταν 2,5 ετών αν και δεν εργαζόμουν την έστειλα με βαριά καρδιά στο σταθμό. Ένιωθα τύψεις και ενοχές. Έλεγα συνέχεια, «Μα που το στέλνω τόσο μικρό το παιδί μου; Αφού κάθομαι στο σπίτι γιατί δεν την κρατάω;», και όμως όλα ήταν για καλό μιας και η Νικόλ, είχε «κολλήσει» μαζί μου και ο σταθμός τη βοήθησε να «ξεκολλήσει». Κοινωνικοποιήθηκε, «λύθηκε η γλώσσα της», έκανε παρέες που κρατούν μέχρι σήμερα, έγινε ανεξάρτητη, έκοψε την πάνα γρήγορα και γενικά μόνο σε καλό μου βγήκε το ότι την έστειλα σχολείο.

Έτσι λοιπόν, μην αγχώνεστε, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, η «πρώτη φορά» και η «προσαρμογή» είναι για εμάς τους γονείς που αποχωριζόμαστε τα παιδιά μας και όχι για τα παιδιά. Τα παιδιά μόνο κερδισμένα βγαίνουν από τη εισαγωγή τους στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved