Επιχείρηση διάβασμα: Τι να κάνετε όταν δεν αρέσει στο παιδί
Inside Stories

Επιχείρηση διάβασμα: Τι να κάνετε όταν δεν αρέσει στο παιδί

Είναι έξυπνο, εύστροφο, μερικές φορές ο τρόπος που σκέφτεται δε συνάδει με την ηλικία του. Κι ενώ πιστεύετε ότι θα γίνει ένας λαμπρός επιστήμονας, το παιδί σας δε θέλει ούτε το σχολείο, ούτε και το διάβασμα.

Μάλιστα, η επιχείρηση διάβασμα κάθε φορά, μοιάζει με... επικίνδυνη αποστολή. Και τώρα, που ανοίγουν τα σχολεία, ο «εφιάλτης» επιστρέφει, καθώς το παιδί το έχει ξεκαθαρίσει, δεν του αρέσει το διάβασμα! Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι, χωρίς να το πιέστε και να φέρετε τα αντίθετα αποτελέσματα, να το κάνετε να αγαπήσει το διάβασμα. Και να του δώσετε να καταλάβει ότι δεν αρκεί μόνο να είναι έξυπνο. Χρειάζεται και να μελετάει.

Αποκλείστε ότι έχει μαθησιακές δυσκολίες

Το πρώτο βήμα είναι να αποκλείσετε το ενδεχόμενο το παιδί να έχει κάποιες μαθησιακές δυσκολίες και να πρόκειται απλά για τυπική βαρεμάρα, τεμπελιά. Θα πρέπει να μιλήσετε με τη δασκάλα ή τους καθηγητές (αν πρόκειται για μεγαλύτερης ηλικίας παιδί), ώστε μαζί να δείτε που οφείλεται η άρνηση του για το διάβασμα και αν ευθύνεται γι’ αυτήν κάποια μαθησιακή δυσκολία, όπως η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Αν αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό, προχωράτε δυναμικά στα επόμενα βήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved