Πέντε λάθη που αν τα κάνετε κάθε πρωί πρέπει να σταματήσετε, σύμφωνα με τους ειδικούς
Inside Stories

Πέντε λάθη που αν τα κάνετε κάθε πρωί πρέπει να σταματήσετε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι για όλους εύκολο. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που το απολαμβάνουν και να σηκώνονται από το κρεβάτι, με ανεβασμένη διάθεση και αισιοδοξία για τη νέα μέρα, που μόλις ξεκινά.

Υπάρχουν, όμως και εκείνοι που δίνουν (δίνουμε) πραγματική «μάχη» με το ξυπνητήρι και την επαναλαμβανόμενη αφύπνιση. Αλλά, έλα, όμως, που αυτό είναι ένα από τα λάθη που κάνουμε κάθε πρωί και σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και σχετικές μελέτες, ευθύνονται για την κούραση και ατονία που νιώθουμε για το υπόλοιπο της μέρας.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα λάθη αυτά που – αν τα κάνετε – θα πρέπει να τα σταματήσετε!

Επαναλαμβανόμενη αφύπνιση

Μπορεί αρχικά να βάζετε το ξυπνητήρι μία συγκεκριμένη ώρα, όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει και υπάρχει η επαναλαμβανόμενη αφύπνιση, την οποία πατάτε ξανά και ξανά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον dr. Timothy Morgenthaler, αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Και ο λίγος ύπνος που θέλετε να κερδίσετε, φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί στο ενδιάμεσο διάστημα, έχετε προλάβει να κοιμηθεί και αυτή η συνεχόμενη εναλλαγή ύπνος/ξύπνημα έχει ως αποτέλεσμα να κουράσει περισσότερο τον οργανισμό σας

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved