Σύρος: Πρώτος διεθνής διαγωνισμός και όπερας και ορατορίου νέων καλλιτεχνών
Inside Stories

Σύρος: Πρώτος διεθνής διαγωνισμός και όπερας και ορατορίου νέων καλλιτεχνών

Μία σπουδαία ενέργεια θα λάβει χώρα στις 29 Ιουλίου 2018 στην Ερμούπολη της Σύρου, με τον μεγάλο νικητή, να λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και να δίνει συναυλία στο ιστορικό Κάρνεγκι Χωλ.

Η MidAmerica Productions , η MidAm International της Νέας Υόρκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου που πραγματοποιείται στην Ερμούπολης της Σύρου, ανακοινώνουν τoν πρώτο διεθνή διαγωνισμό όπερας και ορατορίου «Νέος καλλιτέχνης όπερας και ορατορίου» που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2018, στη Σύρο.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου συνεργάζεται με το Δήμο Σύρου, τον Δήμαρχο Γεώργιο Μαραγκό και την Αντιδήμαρχο Θωμαΐς Μενδρινού σε μία πολύ σημαντική προσπάθεια αναγνώρισης και προώθησης νέων λυρικών καλλιτεχνών.
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε τραγουδιστές όλων των τύπων φωνής μεταξύ 22 και 32 ετών. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση ακρόασης και ένα βιογραφικό σημείωμα δύο σελίδων μαζί είτε με ένα βίντεο YouTube ή κάποιο MP3 ανεβασμένο στο διαδίκτυο, μίας όπερας ή ορατορίου που εκτελέστηκε τους τελευταίους 12 μήνες. Το υλικό πρέπει να σταλεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2017, στο: opera.competition@midamerica-music.com
Το Grand / Gold Prize συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5000 ευρώ και μία εμφάνιση στο ιστορικό Κάρνεγκι Χωλ την Άνοιξη του 2019 με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Αγγλίας καθώς και μια εμφάνιση στο 15ο Ετήσιο Φεστιβάλ της Αιγέας τον Αύγουστο του 2019. Το δεύτερο (ασημένιο) Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ και εμφάνιση στο 15ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου σε παραγωγή όπερας ή ορατορίου και το τρίτο (χάλκινο) Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ και εμφάνιση στο 15ο Ετήσιο Φεστιβάλ Αιγαίου σε παραγωγή όπερας ή ορατορίου.
Αξιόλογες αναφορές θα δοθούν σε επτά καλλιτέχνες οι οποίοι θα θεωρηθούν υποψήφιοι σε παραγωγές όπερας και ορατορίων κατά τη διάρκεια των ετών 2019 - 2020.
Όλες οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο «Θέατρο Απόλλων» το 2019 με την Πανευρωπαϊκή Φιλαρμονική της Βαρσοβίας η οποία έχει υπάρξει η κύρια ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου για τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι δέκα φιναλίστ θα ανακοινωθούν το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου 2018.

MidAmerica Productions και MidAm International

Η MidAmerica Productions εγκαθιδρύθηκε το 1983, παρουσιάζοντας πάνω από 1300 χορωδιακές και συμφωνικές συναυλίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 1000 συναυλιών στη Νέα Υόρκη και 575 στο Κάρνεγκι Χωλ, κάνοντας τη MidAmerica τον πιο παραγωγικό παρουσιαστή συναυλιών μουσικής φωνής στην ιστορία του Κάρνεγκι Χωλ. Κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων της, η MidAmerica Productions συγκέντρωσε μαέστρους, σολίστες και χορωδίες και σύνολα από τις ΗΠΑ και το εξωτερικό για να εμφανιστούν στους κορυφαίους χώρους της Νέας Υόρκης, όπως το Στέρν Οντιτόριουματ του Κάρνεγκι Χωλ, το Βέιλ Ρεσιτάλ Χωλ του Κάρνεγκι Χωλ καθώς και το Άλις Τούλι Χωλ και το Άβερυ Φίσερ Χωλ στο Κέντρο Λίνκολν. Παράλληλα, η MidAmerica Productions έχει παρουσιάσει συναυλίες σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της
Αγγλίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ιταλίας, της
Γαλλίας και της Ρωσίας. Το 2012, ο Πήτερ Τιμπόρις δημιούργησε τη MidAm International για την παραγωγή της MidAmerica Productions σε συναυλίες στο εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια του 2017, η MidAmerica Productions συνέχισε την κανονική σεζόν συναυλιών της στο Κάρνεγκι Χωλ, ενώ η MidAm International παρουσίασε συναυλίες στη Φλωρεντία, τη Βιέννη και τη Σύρο, όπως και το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου. Το 2018, η MidAmerica Productions και η MidAm International θα πραγματοποιήσουν συναυλίες στο Κάρνεγκι Χωλ, τη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, τη Σύρο, το Παρίσι, τη Λισαβόνα, το Πόρτο και το Μακάο της Κίνας.
Το Φεστιβάλ του Αιγαίου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε από τον Ελληνο-Αμερικανό μαέστρο Πήτερ Τιμπόρις το 2005 και παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα της εταιρείας του MidAmerica Productions, του παγκοσμίου κύριου ανεξάρτητου παραγωγού φωνητικών μουσικών συναυλιών στο Κάρνεγκι Χωλ, μέχρι το 2012. Από το 2013, το Φεστιβάλ παρουσιάζεται από την MidAm International. Κάθε Ιούλιο, εκατοντάδες μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί συγκεντρώνονται στο ηλιόλουστο νησί της Σύρου, πρωτίστως στο Θέατρο Απόλλων, για να εκτελέσουν δύο εβδομάδες όπερας, ορατορίου, συμφωνικής μουσικής, χορού και θεάτρου. Το 2011, το Φεστιβάλ Αιγαίου έλαβε το βραβείο τιμητικής διάκρισης ως "Καλύτερος πολιτιστικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας το 2011" από τους Μουσικούς Κριτικούς της Ένωσης Θεάτρου και Μουσικής Κριτικής. Το βραβείο δόθηκε στο Φεστιβάλ για την παρουσίαση της όπερας του Βέρντι La Traviata, που πραγματοποιήθηκε από τον Πήτερ Τιμπόρις και σκηνοθετήθηκε από τον Ρενάτο Ζανέλλα τον Ιούλιο του 2011, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ στη Σύρο, όπως επίσης και για την ευρύτερη συνεισφορά του Φεστιβάλ σε σημαντικές παραγωγές και διεθνή πρότυπα στη συνέχιση της μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης του νησιού της Σύρου από τον 19ο αιώνα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved