Σταφιδίνη: Γνωρίστε τα αντιοξειδωτικά οφέλη του σιροπιού της σταφίδας
Inside Stories

Σταφιδίνη: Γνωρίστε τα αντιοξειδωτικά οφέλη του σιροπιού της σταφίδας

Παρότι τα οφέλη και η θρεπτική αξία της κορινθιακής σταφίδας έχουν μελετηθεί εκτενώς, καμία μελέτη δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για τη σταφιδίνη.

Η σταφιδίνη είναι το σιρόπι σταφίδας και χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και την οινοποίηση.

Ο χαρακτηρισμός της σύστασης και η εκτίμηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας της σταφιδίνης μελετήθηκε εκτενώς στο Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο από τους ερευνητές Κωνσταντίνο Ζαχαρή-Αγγελόπουλο και Φωτεινή Ν. Λάμαρη.

Το σύνολο των φαινολικών συστατικών εκτιμήθηκε με τη μέθοδο Folin-Ciocalteu, ενώ ο προσδιορισμός των φλαβονοειδών με χρωματομετρική μέθοδο χρησιμοποιώντας ΑlCl3. Η εκτίμηση του περιεχομένου σε σάκχαρα έγινε με τη χρωματομετρική μέθοδο της ανθρόνης.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved