Μειώσεις σε όλες τις συντάξεις - Αυτά είναι τα νέα ποσά σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες
Inside Stories

Μειώσεις σε όλες τις συντάξεις - Αυτά είναι τα νέα ποσά σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες

Νέες - μειωμένες - συντάξεις για 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους βγάζουν τα αρχεία του επανυπολογισμού που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2017.

Συγκεκριμένα, οι μειώσεις φτάνουν:

Στο -40,8% για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ. Στο -27% για συνταξιούχους του Δημοσίου (πολιτικούς και ειδικών μισθολογίων). Στο -5% έως -17% για τους απόστρατους (ανάλογα με τα διπλά έτη που είχαν όταν συνταξιοδοτήθηκαν). Στο -32,5% για συνταξιούχους του ΙΚΑ. Στο -25% για συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και τραπεζών, υπό την αίρεση μιας μικρότερης περικοπής (στο -18%), λόγω του μικρού μπόνους που δίνουν οι αυξημένες εισφορές που ίσχυαν για χρόνια στα εν λόγω Ταμεία. Στο -45% για τις επικουρικές συντάξεις.

Ο επανυπολογισμός ολοκληρώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του στο τέλος του 2017 για όλα τα Ταμεία και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 οι νέες συντάξεις θα περάσουν και θα εμφανιστούν στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων.

Η διαφορά παλαιάς και νέας σύνταξης που θα έχει ο κάθε συνταξιούχος (προσωπική διαφορά) θα συνεχίσει να πληρώνεται και οι συνολικές του αποδοχές θα είναι ίδιες έως και το Νοέμβριο του 2018. Το Δεκέμβριο του 2018, όμως, με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2019 οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις που βάσει νόμου θα έχουν «ταβάνι» το -18%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved