Καρκίνος δέρματος: Η selfie της νοσοκόμας που έγινε viral
Inside Stories

Καρκίνος δέρματος: Η selfie της νοσοκόμας που έγινε viral

Ίσως έχετε ακουστά το «φαινόμενο Αντζελίνα Τζολί» ή το «φαινόμενο Τσάρλι Σιν», αποδεικνύεται όμως ότι και οι… κοινοί θνητοί μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την κοινή γνώμη και να επιδράσουν θετικά προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Ένα τέτοιο φαινόμενο κατέγραψαν οι επιστήμονες στην περίπτωση της Tawny Willoughby, μιας νεαρής νοσοκόμας από το Κεντάκι των ΗΠΑ, η οποία κατάφερε μια φωτογραφία της στο Facebook να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος.

Τον Απρίλιο του 2015, η 27χρονη τότε Willoughby (η οποία πλέον έχει αλλάξει το επώνυμό της σε Dzierzek) δημοσίευσε στο Facebook μια selfie που αποτύπωνε το σοκαριστικό αποτέλεσμα της θεραπείας που έκανε για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του δέρματος. Η κοπέλα παραδέχτηκε ότι από μικρή ηλικία έκανε συχνά σολάριουμ και πως αυτή της η συνήθεια συνέβαλε ώστε να διαγνωστεί για πρώτη φορά με καρκίνο σε ηλικία μόλις 21 ετών. Μέχρι τα 27 της είχε εμφανίσει πέντε φορές βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και μία φορά ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, δύο μορφές μη μελανωματικού καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved