Ηλεκτρονικές υπογραφές υπέρ του Mr WikiLeaks
Inside Stories

Ηλεκτρονικές υπογραφές υπέρ του Mr WikiLeaks

Εν όψει της αυριανής εμφάνισης του ιδρυτή του WikiLeaks ενώπιον του δικαστηρίου στο Λονδίνο, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης. Μια διαδικτυακή αίτηση που καλεί να δοθεί τέλος «στην εκστρατεία εκφοβισμού» του ιστότοπου έχει συγκεντρώσει περίπου 600.000 υπογραφές.

Η έκκληση απευθύνεται «στις ΗΠΑ και στις άλλες κυβερνήσεις και κοινωνίες που εμπλέκονται στην καταστολή του WikiLeaks» και ζητά να «δοθεί αμέσως τέλος στην καταστολή του WikiLeaks και των εταίρων του».

Η αίτηση ανέβηκε στον αμερικανικό ιστότοπο Avaaz.org, ο οποίος φιλοξενεί συχνά αιτήσεις και εκστρατείες.

«Κάνουμε έκκληση να σεβαστούν τις δημοκρατικές αρχές και τους νόμους σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου. Αν ο WikiLeaks και οι δημοσιογράφοι με τους οποίους συνεργάζεται έχουν παραβιάσει κάποιο νόμο, θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να είναι αντικείμενα μίας εξωδικαστικής εκστρατείας εκφοβισμού», αναφέρει το κείμενο της αίτησης.

Παράλληλα, μαίνεται ο διαδικτυακός πόλεμος από τους χακτιβιστές-υποστηρικτές του Ασάνζ. Τα sites του Amazon στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία «έπεσαν» για τουλάχιστον μισή ώρα, στις 11:15 χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), σε μια περίοδο όπου οι online αγορές βρίσκονται σε κορύφωση, ενόψει των Χριστουγέννων. Οι servers των εν λόγω ιστότοπων φιλοξενούνται στο Δουβλίνο.

Αύριο, το δικαστήριο θα αποφανθεί για την υπό όρους απελευθέρωση του Ασάνζ, για όσο διάστημα αναμένεται η απόφαση έκδοσής του στη Σουηδία.
Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/diethni/story/ilektronikes-upografes-uper-tou-mr-wikileaks

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved