Στέλιος Παρλιάρος: «Έχω αφιερωθεί στη ζαχαροπλαστική»
Taste

Στέλιος Παρλιάρος: «Έχω αφιερωθεί στη ζαχαροπλαστική»

Ο Στέλιος Παρλιάρος σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε ότι υπάρχει συνταγή για να γίνει κάποιος καλός ζαχαροπλάστης.

Κάνετε αυτή τη δουλειά 35 χρόνια τώρα. Θεωρείτε πως υπάρχει τρόπος για να γίνει κάποιος καλός ζαχαροπλάστης;

«Υπάρχει αρκεί να μην κοιτάς το ρολόι σου. Οι πιτσιρικάδες σήμερα θέλουν να δουλεύουν ένα 8ωρο και να φεύγουν. Αυτό όμως δεν γίνεται. Θέλει να αγαπάς αυτό που κάνεις και θέλει αναζήτηση σε πολλούς τομείς. Να ασχοληθείς δηλαδή με τη μόδα, την αρχιτεκτονική, το design».

Δεν είναι απλά «βρίσκω μια συνταγή και το φτιάχνω».

«Σε καμία περίπτωση. Αν ήταν έτσι θα ήμουν ένας απλός ζαχαροπλάστης, σε ένα εργαστήριο και θα έφτιαχνα γλυκά. Όμως θέλει περισσότερο απ' αυτό. Να ξέρεις πώς θα το φτιάξεις, ποιες τεχνικές θα χρησιμοποιήσεις, πώς θα το ντύσεις, πώς θα το σερβίρεις, ποιες πρώτες ύλες κυριαρχούν, ποια είναι η αισθητική της φωτογραφίας. Είναι ένα πακέτο. Και αυτά αλλάζουν συνεχώς. Αλλιώς ήταν πριν 10 χρόνια αλλιώς είναι τώρα. Κάπως έτσι πέρασαν αυτά τα 35 χρόνια κάνοντας διαφορετικά πράγματα μέσα απ' την ίδια μου τη δουλειά».

Όταν ξεκινούσατε φανταζόσασταν το ταξίδι;

«Όχι, καθόλου. Το αγάπησα όμως τόσο πολύ... Έχω αφιερωθεί στη ζαχαροπλαστική και σε όλα τα παράπλευρα –βιβλία, περιοδικά, ταξίδια, τηλεόραση. Όλη μου η ζωή πέρασε μέσα απ' το γλυκό. Ποτέ όμως δεν το φανταζόμουν αυτό...», δήλωσε στο περιοδικό «Omikron».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved