Η «Νόστιμη γη» ταξιδεύει στην Ξάνθη
Taste

Η «Νόστιμη γη» ταξιδεύει στην Ξάνθη

Το Σάββατο η «Νόστιμη γη» ταξιδεύει στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ξάνθης.

Εκεί, ο Βασίλης Καλλίδης θα μας συστήσει σε μια από τις σχετικά άγνωστες κουζίνες του τόπου μας, την ποντιακή – μια κουζίνα με ξεχωριστή σημασία και για τον ίδιο.
Στο χωριό Τοξότες, ένα από τα σχεδόν αμιγώς ποντιακά χωριά, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ξάνθη, ο Βασίλης επισκέπτεται σπίτια της περιοχής και, μαζί με τις περήφανες Πόντιες νοικοκυρές, μας παρουσιάζει χαρακτηριστικά πιάτα: περεσκία με πατάτα, τα πασίγνωστα πιροσκί, ωτύα, βαρένικα, τανομένον σορβά με γιαούρτι και άλλα.
Όπως κάθε φορά, θα βρει έμπνευση στις κουζίνες των ντόπιων γυναικών και θα μας παρουσιάσει τις δικές του «πειραγμένες» συνταγές χρησιμοποιώντας και τοπικά υλικά, όπως καβουρμά με χυλοπίτες.
Σε απόσταση αναπνοής από τους Τοξότες βρίσκεται μια από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες της Ελλάδας, τα περίφημα Τέμπη του Νέστου. Εκεί, στις όχθες του ποταμού, με φόντο το συγκλονιστικό τοπίο και ανάμεσα σε νύφες που φωτογραφίζονται, ο Βασίλης θα στήσει το δικό του river party: βάζει κάρβουνα, ψήνει και κερνάει τους καλεσμένους του γύρο πανσέτας τυλιγμένο σε ψωμί του τοστ, συνοδεία ζωντανής ποντιακής μουσικής.
Και επειδή οι Πόντιοι φημίζονται για τα γλέντια τους, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη γιορτή του συλλόγου Ποντίων της Ξάνθης, όπου το κέφι ανάβει γρήγορα και όλοι στήνουν χορό!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved