Ο Βασίλης Καλλίδης πάει Τήνο
Taste

Ο Βασίλης Καλλίδης πάει Τήνο

Η «Νόστιμη γη» μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εικόνων.

Σήμερα, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» μας ταξιδεύουν στην χειμωνιάτικη Τήνο. Η επιβλητική παρουσία της Μεγαλόχαρης με τον προσκυνηματικό τουρισμό της μετέτρεψε τη Χώρα του νησιού σε σταθερό θρησκευτικό προορισμό. Η ενδοχώρα αφημένη στην γοητευτική ηρεμία της με τα ζωντανά και πανέμορφα χωριά, τα πέτρινα κελιά, τους περιστερώνες, τα εξαιρετικά προϊόντα της, δίνει την εικόνα ενός παραδεισένιου τόπου.

Ταξιδεύοντας στην Τήνο τον χειμώνα ξεχνάμε την καλοκαιρινή πολυκοσμία, μπαίνουμε στην καρδιά του νησιού και των κατοίκων του και ακολουθούμε τα βήματα της δημιουργικής «μαγείρισσας» Αντωνίας και της οικογένειας της. Η Αντωνία μας καλωσορίζει στο χειμερινό σπιτικό της στην χώρα της Τήνου. Στην κουζίνα της, ο Βασίλης ετοιμάζει ένα τηνιακό σουφλέ με μπακαλιάρο και ψωμί του τοστ και η κουβεντούλα γύρω από το τραπέζι ξεκινά για την προσωπική της πορεία, αλλά και για το πως προέκυψε η ψαροταβέρνα «Θαλασσάκι» στον όρμο Υστερνίων.
Το «Θαλασσάκι» αγάπησε τα φρέσκα λαχανικά του Μαθιού στον γραφικό Πύργο. Στο σπιτάκι δίπλα στα χωράφια του, ο Βασίλης ετοιμάζει μια ομελέτα με σύγκλινο και σαλάτα από σπανάκι. Στο δρόμο για τον όρμο Υστερνίων, μια στάση στον Πάνορμο στου κυρ Ονούφρη για φρέσκο ψάρι, επιβάλλεται. Φτάνοντας στον προορισμός μας, η Αντωνία, ο Άρης και ο Βασίλης ανταγωνίζονται σε μαγειρική μαεστρία στο «Θαλασσάκι». Το ταξίδι της «Νόστιμης γης» ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο φαγοπότι πίνοντας ρακί και απολαμβάνοντας την μακαρονάδα με θαλασσινά του Βασίλη. Για κλείσιμο, τους προσφέρει γιαούρτι με κολοκύθα και μυρωδικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved