Μάριος Φραγκούλης: Η επιστροφή στο Ηρώδειο και η συνεργασία με την Angela Gheorghiu
Exodos

Μάριος Φραγκούλης: Η επιστροφή στο Ηρώδειο και η συνεργασία με την Angela Gheorghiu

Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ηρώδειο

Έναν χώρο που τον έχει αγκαλιάσει και το κοινό ανυπομονεί γι’ αυτή την βραδιά. Αυτή την φορά, μαζί του θα είναι η Angela Gheorghiu μια ερμηνεύτρια που αγαπάει την χώρα μας.

Ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις στο Ηρώδειο που σε έχει αγκαλιάσει πολλές φορές. Πες μου πώς νιώθεις κάθε φορά που γυρνάς στον χώρο αυτό, στον οποίο έχεις αποθεωθεί...

«Το Ηρώδειο είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία και κάθε φορά η αγωνία είναι η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη από την πρώτη στιγμή που πάτησα επί σκηνής, γιατί η ευθύνη και οι προσδοκίες του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερες. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω πως, μετά από τόσα χρόνια και 32 παραστάσεις στον ιερό αυτό χώρο, αισθάνομαι μια οικειότητα σαν να επιστρέφω από ένα μεγάλο ταξίδι στο σπίτι μου»

Αυτή τη φορά προσέρχεσαι στο αρχαίο θέατρο μας με την κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη σύγχρονη σταρ της όπερας, την Angela Gheorghiu. Πόσο σημαντική είναι αλήθεια αυτή η συνεργασία για εσένα;

«Όταν πρωτοείδα την Angela Gheorghiu να παίζει τη Violetta στην «Traviata» στη Metropolitan Opera στη Νέα Υόρκη, άρχισα να κάνω μεγάλα όνειρα για το πώς μια μέρα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, θεωρώ ότι είναι μία από τις σημαντικότερες φωνές στον πλανήτη και επίσης μια σπουδαία ηθοποιός επί σκηνής. Το ταλέντο της αυτό και η σκηνική της παρουσία, καθώς και η προσωπική της επένδυση σε κάθε ρόλο που παίζει, με εμπνέουν και με προκαλούν να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας που ένας ζωντανός μύθος θα βρίσκεται κοντά μας σε μερικές μέρες. Ίσως να μην μπορώ εγώ να το κρίνω ακόμα, αλλά πιστεύω ειλικρινά πως θα είναι μια ιστορική συναυλία και μια πολύ σημαντική στιγμή στην πορεία μου»

Το κοινό έχει ήδη κινητοποιηθεί για να βρει εισιτήριο για τη μια σας εμφάνιση στο Ηρώδειο. Σε συγκινεί-χαροποιεί το γεγονός ότι οι ‘Ελληνες αδημονούν να σου δείξουν για άλλη μία φορά την αγάπη τους;

«Πάντα νιώθω μεγάλη τιμή και αίσθηση υπερηφάνειας όταν ανταποκρίνεται το ελληνικό κοινό, ακόμα και στις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις. Επίσης η προσωπική μου χαρά είναι απερίγραπτη ξέροντας τι θα ακούσει φέτας το κοινό μου! Έχοντας πλήρη συνείδηση των οικονομικών δυσκολιών που έχουμε στις μέρες μας είμαι πολύ συγκινημένος που υπάρχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο»

Ακόμα και σε περιόδους κρίσης πρέπει κανείς να αναζητεί παρηγοριά στην τέχνη; Παρηγορεί η υψηλή τέχνη; Τι λες, Μάριε;

«Πιστεύω πως η υψηλή τέχνη παρηγορεί, γιατί το κοινό καταλαβαίνει πραγματικά στο βάθος του αν η τέχνη είναι όντως υψηλή. Φαίνεται από τη δουλειά του καλλιτέχνη, την παραγωγή και τον σεβασμό προς το κοινό. Ο κόσμος πάντα το εκτιμάει και το επικροτεί όταν διαισθάνεται ότι όλη αυτή η δουλειά γίνεται με αλήθεια και καθαρή ψυχή»

Η Ελλάδα είναι γεμάτη πληγές, από την οικονομική κρίση κυρίως. Ποια εικόνα υπάρχει προς τα έξω για εσάς; Σε ρωτάω γιατί περνάς μεγάλο μέρος του χρόνου στο εξωτερικό. Τι απαντάς για την Ελλάδα, που ξέρω ότι την αγαπάς βαθιά όπου κι αν πας;

«Όλος ο κόσμος είναι κοντά στην Ελλάδα και σε αυτό που περνάει. Για να σου δώσω ένα τρανό παράδειγμα, όταν πριν από κάποια χρόνια είχε κλείσει η ΕΡΤ, η Angela Gheorghiu είχε αναρτήσει μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο facebook πως είναι κοντά στους Έλληνες στην ορχήστρα της ΕΡΤ, και μάλιστα είχε προσφερθεί να λάβει μέρος αφιλοκερδώς, προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες της ΕΡΤ. Για να σου απαντήσω ουσιαστικά, όλος ο κόσμος συμπάσχει, στηρίζει και αγαπάει πολύ την Ελλάδα, περισσότερο απ' ό,τι φανταζόμαστε. Η εικόνα που δείχνουμε καμιά φορά μέσα από τα media ίσως να μην είναι πάντα η καλύτερη, αλλά η οικονομική κρίση είναι ένα φαινόμενο που . Επικρατεί σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Αισθάνομαι, πάντα υπερήφανος που είμαι Έλληνας, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ταξιδέψω, και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στην Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved