Θοδωρής Αθερίδης: «Ο Έλληνας γουστάρει πολύ το ψέμα»
Exodos

Θοδωρής Αθερίδης: «Ο Έλληνας γουστάρει πολύ το ψέμα»

Για δεύτερη χρονιά φέτος ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς η σπαρταριστή κωμωδία «Το ψέμα», του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα, Florian Zeller, με πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Σμαράγδα Καρύδη, τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα

Το έργο παρουσιάζοντας την ιστορία δύο φιλικών ζευγαριών, που ένα μικρό ψέμα διαταράσσει τη ζωή τους, εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις και αφορά όσους ζητούν να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα.

«Δυστυχώς το ψέμα είναι κάτι αναγκαστικό στη ζωή μας. Συμβαίνει από μόνο του, πριν καν το ελέγξουμε. Η έννοια της συγχώρεσης, όμως, είναι πολύ σημαντική. Για εμένα προσωπικά το όλο θέμα βρίσκεται στα συναισθήματα», διαπιστώνει, μιλώντας στο «Secret», ο Θοδωρής Αθερίδης, παραδεχόμενος πως στα μόνα ψέματα που δείχνει επιείκεια είναι αυτά που οι άνθρωποι λένε στον εαυτό τους. «Γιατί εκεί δεν υπάρχει πρόθεση».

Ο Θοδωρής Αθερίδης τελευταία δείχνει να εμπνέεται ιδιαίτερα από το ψέμα που κατά κόρον ταλανίζει τα ζευγάρια, αφού και η τελευταία του ταινία, «Τέλειοι ξένοι», ασχολείται με αυτό, «Το θέμα όπως φαίνεται δεν εξιτάρει μόνο εμένα, αλλά και όλον τον κόσμο, γιατί και το θεατρικό και η ταινία πήγαν πάρα πολύ καλά. Πάντα επιλέγω τα θέματα μου σύμφωνα με ό,τι με εκφράζει. Δεν εκτελώ συνταγές επιτυχίας, γιατί είναι μάταιος κόπος. Οι συνταγές δεν πετυχαίνουν» αναφέρει.

Οσο για το ψέμα, με το οποίο ο Ελληνας φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές του επιλογές, ο ηθοποιός είναι αφοπλιστικός. «Ο Έλληνας γουστάρει πολύ το ψέμα. Οπου το βρίσκει το προτιμάει. Στην Ελλάδα το ψέμα παντού γίνεται ανάρπαστο, κάνει πάταγο», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved