Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση "Ματίας ο Α'"
Exodos

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση "Ματίας ο Α'"

Πρεμιέρα έκανε στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα Ιδέα η παράσταση Ματίας ο Πρώτος, της Αρτέμιδος Γρύμπλα.

Η Άλκη Ζέη ζωντανεύει και μεταφέρει το έργο του σπουδαίου Πολωνού παιδαγωγού και παιδιάτρου Γιάνους Κόρτσακ.

Λίγα λόγια για το έργο Ματίας ο Πρώτος

Μετά τον θάνατο των γονιών του, ο μικρός Ματίας, μοναδικός διάδοχος του θρόνου, στέφεται ο νεαρότερος βασιλιάς στην ιστορία. Απογοητευμένος από τον τρόπο που οι μεγάλοι κυβερνούσαν μέχρι τότε την χώρα και γνωρίζοντας το παράλογο παιχνίδι του πολέμου από κοντά, αποφασίζει να περάσει την εξουσία στα παιδιά!

Ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται σε επαφή με τη βαρβαρότητα του πολέμου μόνο και μόνο για να μας θυμίσουν πως οι πόλεμοι πρέπει να σταματούν. Τα παιδικά μάτια δεν αντέχουν τον πόλεμο. Η φιλία δεν ανέχεται τον πόλεμο. Η αγάπη μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.

Με όπλο την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και τη διαύγεια της παιδικής ματιάς και σκέψης, ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται να μας θυμίσουν πόσα μικρά και απλά πράγματα αρκούν για να πεις όχι στον πόλεμο, όχι στη βία και ένα μεγάλο «Ναι!» στην αγάπη. Ο Ματίας λοιπόν φτιάχνει ένα δικό του κόσμο, ακριβώς όπως τον θέλει. Ορκίζεται να μην ξεχνά ποτέ να είναι παιδί και η γιορτή ξεκινά!

Ο Ματίας ο Πρώτος του Γιάνους Κόρτσακ είναι ένα αντιπολεμικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα. Η παράσταση που σκηνοθετεί η Άρτεμις Γρύμπλα είναι γεμάτη μουσική, έχει γρήγορη σκηνική δράση, χιούμορ αλλά και συγκίνηση. Παρακολουθούμε τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved