Ο Sting στο Ηρώδειο
Exodos

Ο Sting στο Ηρώδειο

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου οι πιο τυχεροί από τους αµέτρητους Ελληνες θαυµαστές του Sting θα τον απολαύσουν στον µοναδικής οµορφιάς και ακουστικής χώρο του Ηρωδείου, σε δύο συναυλίες που γίνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο διάσημος καλλιτέχνης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1951, ως Γκόρντον Σάµνερ, στο Νιούκαστλ της Αγγλίας. Το 1977 µετακόµισε στο Λονδίνο και, µαζί µε τον Στιούαρτ Κόουπλαντ και τον Αντι Σάµερς, δηµιούργησε τους Police, µια µπάντα-ορόσηµο για το new wave των αρχών της δεκαετίας του ’80.

Το γκρουπ κυκλοφόρησε πέντε εκπληκτικά στούντιο άλµπουµ, από τα οποία βγήκαν πολλές παγκόσµιες (και διαχρονικές) επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «Roxanne», «I can’t stand loosing you», «Message in a bottle» και «Every breath you take». Οι Police κέρδισαν, µεταξύ άλλων βραβείων, έξι Grammy. Οταν διαλύθηκαν, ο Sting συνέχισε µόνος, εξερευνώντας περισσότερο τον αγαπηµένο του τζαζ ήχο και συνεργαζόµενος µε κορυφαίους µουσικούς, µε τους πρώτους, κιόλας, δίσκους του να αναβλύζουν επιτυχίες µεταξύ αυτών, τα κοµµάτια «If you love somebody, set them free», «Englishman in New York», «Fragile», «Mad about you», «Shape of my heart», «Desert Rose». Στη σόλο διαδροµή του, ο Sting (ο οποίος, ως ηθοποιός, έχει εµφανιστεί στο Μπρόντγουεϊ αλλά και σε περισσότερες από 15 ταινίες, ακόµα και στο πλευρό της Μέριλ Στριπ) έχει κερδίσει επιπλέον 10 βραβεία Grammy, µια Χρυσή Σφαίρα, ένα Εmmy, τέσσερις υποψηφιότητες για Oscar και µία υποψηφιότητα για Tony. Ως µουσικός, είτε µε τους Police είτε σόλο, έχει πουλήσει περίπου 100 εκατοµµύρια άλµπουµ. Επιπλέον, έχει υποστηρίξει οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και υπέρ της προστασίας των δασών του Αµαζονίου και των ιθαγενών κατοίκων τους. Μαζί µε την, επί 26 χρόνια σύζυγό του, Τρούντι Στάιλερ, έχει οργανώσει 18 φιλανθρωπικές συναυλίες, ώστε να συγκεντρώσει χρήµατα και να ευαισθητοποιήσει τον κόσµο για τους πόρους του πλανήτη που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved