Η ζωή του Κοσκωτά σήμερα
Lifestyle

Η ζωή του Κοσκωτά σήμερα

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κοσκωτά, Παναγιώτης Μιχαλόλιας μας ανοίγει την πόρτα του δικηγορικού του γραφείου και μας μιλά αποκλειστικά για εκείνον, το σκάνδαλο, την αποφυλάκιση του και την ζωή του σήμερα.

''Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς σκάνδαλο, αλλά ήταν μια επιλογή της στιγμής με πολιτικές προεκτάσεις και πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν τη θεωρώ ''Μητέρα των Δικών'', όλες οι δίκες έχουν τη δική τους σπουδαιότητα. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, την τραγικότητα των αποτελεσμάτων για τον ίδιο αλλά και για αυτό που προκάλεσε θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ σημαντική δίκη που ήταν και διδακτική για αυτούς τους επιχειρηματίες και μεγαλοτραπεζίτες που ακολούθησαν τον Κοσκωτά, οι οποίοι βλέποντας την τραυματική εμπειρία του έλαβαν τα μέτρα τους. Την υπόθεση την ανέλαβα στο δεύτερο βαθμό όταν ο ίδιος με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να μου εμπιστευτεί την υπόθεση και την τύχη του.
Υπήρχε μια χημεία η οποία επαληθεύτηκε γιατί ούτε εγώ τον απογοήτευσα αλλά ούτε και εκείνος. Όταν υπάρχουν υπόγεια ρεύματα έχεις έναν προβληματισμό πως θα μπορέσεις να το εξουδετερώσεις και το κάναμε μέχρι ένα σημείο, δυστυχώς όχι ολοκληρωτικά. Εγώ είχα τις δικές μου επαγγελματικές αγωνίες για την πορεία της υπόθεσης αλλά μου μετέφερε και τις προσωπικές του αγωνίες ο Κοσκωτάς όταν είχε πέντε ανήλικα παιδιά.
Θα σας πω κι ένα περιστατικό, κάποτε σ' ένα κανάλι είχε δηλώσει πως η φυλακή για εκείνον ήταν ευλογία Θεού και όταν τον ρώτησα γιατί το είπε αυτό, μου απάντησε...'' έχεις ιδέα τι είναι να αφήνεις πέντε ανήλικα παιδιά πίσω σου και να βρίσκεις πέντε επιστήμονες;''. Αυτό βέβαια οφείλεται και στην σύζυγο του, Καίτη Κοσκωτά η οποία όλα αυτά τα χρόνια κράτησε μια στάση που δεν την βλέπεις εύκολα.
Η οικογένεια Κοσκωτά εκείνη την εποχή ήταν για τον κόσμο μια αρένα γεμάτη με θηρία. Η Καίτη Κοσκωτά περιέργως χωρίς να εμπλέκεται στην υπόθεση έχει κατηγορηθεί ως συνεργός του Κοσκωτά. Αν επιστρέψει στην Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος να συλληφθεί και να δικαστεί.”\

Ποια είναι όμως η σχέση τους σήμερα, τόσα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του;

“Είμαι από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται επειδή δεν είναι και τόσο εύκολος στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Με τιμά με την εμπιστοσύνη του και με πολύ ευχαρίστηση αποδέχομαι αυτή την επιλογή του. Είναι ένας προικισμένος άνθρωπος από την φύση του με ιδιαίτερα προσόντα. Έχει ένα φλέγμα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο . Αυτή του η ηρεμία είναι πολύ σπάνια. Είναι αισιόδοξος και αποφασιστικός άνθρωπος. Πιστεύω ότι έχει κι ένα ελάττωμα κι αυτό είναι κάποιες από τις επιλογές του. Πολλές φορές επέλεξε πρόσωπα σε λάθος χρονικές στιγμές και είναι η συνέπεια της κατάληξης του''.

Αλήθεια πως είναι σήμερα ο Γιώργος Κοσκωτάς;

''Είναι ήρεμος. Είναι ένας άνθρωπος με δείκτη σταθερότητας. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την βοήθεια των παιδιών του. Τα προσωπικά του και ότι αφορά την οικογένεια του τα κρατάει γι αυτόν. Η καθημερινότητα του είναι πάρα πολύ απλή. Φεύγει πολύ νωρίς το πρωί και γυρνάει αργά. Το Σαββατοκύριακο διαβάζει τον τύπο και ακούει την εκκλησία του. Βγαίνει έξω και κάνει και δημόσιες εμφανίσεις μάλιστα ο κόσμος είναι ένθερμος στις αντιδράσεις του, τον βλέπουν πολύ θετικά και τον χαιρετούν . Πηγαίνουμε σε καφέ και σε ταβερνάκια όταν έχουμε λίγο χρόνο. Αυτός ο άνθρωπος τελικά είχε μια αποδοχή που δεν την ήξερε ούτε ο ίδιος. Έναν άνθρωπο που τον έχουν εγκαταλείψει στο πιο κομβικό σημείο, είναι λογικό να είναι επιφυλακτικός. Συνεχίζει τις επιχειρηματικές του κινήσεις γιατί τα παιδιά του του δημιουργούν αυτή την ευθύνη. Ασχολείται με μια οργάνωση επενδυτικών προγραμμάτων και πολλοί στο εξωτερικό τον εμπιστεύονται. Σκέφτεται την προηγούμενη μέρα και όχι την επόμενη. Ο Κοσκωτάς δεν αλλάζει. Όσοι τον ήξεραν πως ήταν πριν, έτσι είναι και τώρα. Απλά έχει αναπτύξει ορισμένες άμυνες''.
Τα περιοριστικά μέτρα λήγουν αρχές Μαρτίου και ο Γιώργος Κοσκωτάς θα συναντήσει μετά από 22 ολόκληρα χρόνια την γυναικά του '' Τα περιοριστικά μέτρα λήγουν αρχές Μαρτίου το 2010 και ο Κοσκωτάς θα μπορεί να πάει όπου θέλει και θα συναντήσει την γυναίκα του, με την οποία είχε καθημερινή επικοινωνία και στην φυλακή. Τώρα πια ο Γιώργος θα κοιτάξει πως θα επανασυνδεθεί ζωντανότερα με την οικογένεια του. Με την Καίτη Κοσκωτά δεν έχουμε ειδωθεί επικοινωνούμε μόνο τηλεφωνικά. Είναι μια συμπαθής κυρία που ενδιαφέρεται για τον άνδρα της και την οικογένεια της. Δεν περίμενα από μια γυναίκα να έχει αυτή την υπομονή να περιμένει και να περάσει τη φυλακή με τον άνδρα της με το δικό της τρόπο. Την έφαγε ο Κοσκωτάς την έφαγε και η γυναίκα του και τα παιδιά του. Το 'άντεξε αλλά πάντα είχε την αγωνία και πάντα με καλούσε με την διακριτικότητα και το επίπεδο που την διακρίνει''.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved