Η Σόφη Πασχάλη στο gossip-tv: Με αυτές τις ασκήσεις στο σπίτι  θα χάσουμε τα κιλά του Πάσχα! (video)
Lifestyle

Η Σόφη Πασχάλη στο gossip-tv: Με αυτές τις ασκήσεις στο σπίτι θα χάσουμε τα κιλά του Πάσχα! (video)

Σόφη Πασχάλη: Μένει και αυτή σπίτι εξαιτίας του κορονοϊού και μας δίνει tips για να φτιάξουμε το σώμα μας αλλά και την διάθεσή μας.

Η Σόφη Πασχάλη μιλάει στο gossip-tv και εξηγεί ποια μαθήματα πρέπει να πάρουμε από τον κορονοϊό έτσι ώστε όταν η πανδημία λήξει να μπορέσει ο κόσμος να αλλάξει προς το καλύτερο.

Παράλληλα μας δείχνει ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να χάσουμε τα κιλά που πήραμε κατά την διάρκεια της καραντίνας, αλλά μας δίνει και tips για να μην ανοίγουμε το ψυγείο από αμηχανία ή βαρεμάρα

Πώς βιώνεις την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος;
Στην αρχή αγχώθηκα. Η επόμενη μέρα, ωστόσο, με βρήκε πιο ήρεμη. Έχοντας αποδεχτεί ότι αυτή είναι η κατάσταση, δεν μπορώ να την αλλάξω άρα οφείλω να βρω πράγματα να με γεμίσω, να νιώθω δημιουργική, να νιώθω ότι προσφέρω, ότι βοηθώ με τον τρόπο μου. Έτσι κ έκανα. Ξεκινησα live προγράμματα γυμναστικής, όπως κ Live συζητήσεις με τον σύμβουλο ψυχικής υγείας Γιώργο Λάγιο στο λογαριασμό μου στο Instagram για να συνεισφέρω. Όπως επίσης επέσπευσα την έναρξη στο κανάλι μου στο YouTube για να βοηθώ και από εκεί με προγράμματα γυμναστικής, βιντεάκια αυτοβελτιωσης και συζητήσεις με ειδικούς. Προσωπικα όταν νιώθω ενεργή, νιώθω ζωντανή

Θεωρείς ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες αντιδράσαμε σωστά σε αυτή την δοκιμασία;
Αντιδράσαμε σωστά και γρήγορα, ναι, αλλα πρωτίστως θεωρώ ότι ήμασταν τυχεροί. Είδαμε τι συνέβη σε χώρες που εννοείται δεν έφταιγαν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν πρόλαβαν, καθως κανεις δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος που θα μπορούσε να φτάσει μια τετοια κατάσταση, πρωτόγνωρη για όλους μας. Αλλά αφού είδαμε, τι συνέβη, αντιδράσαμε οντως σωστά και γρήγορα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πρέπει να πάρουμε μέσα από αυτή την διαδικασία;
Ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ότι οφείλουμε να μην αφήνουμε τίποτα για αύριο. Ότι η ζωή είναι πολύτιμη. Ότι η ελευθερία είναι πολύτιμη. Ότι δεν ζουμε για παντα. Ότι η αγάπη είναι το φάρμακο. Ότι η αλληλεγγύη το αμέσως επόμενο. Ότι η φύση θέλει το σεβασμό μας.

Πιστεύεις ότι στο εξής θα αλλάξει ο τρόπος που ζούσαμε μέχρι πριν την εξάπλωση της επιδημίας, ή ότι οι κοινωνίες θα επιστρέψουν στους κανονικούς κοινωνικούς ρυθμούς όταν ο κορονοϊός θα είναι παρελθόν;
Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται. Μετά από ένα χτύπημα, αλλάζει κ αλλάζει προς το καλύτερο, αφού είδε το χειρότερο. Αυτό ωστόσο είναι το θέλω μου.
Η πραγματικότητα έχει δείξει, από αντίστοιχα γεγονότα του παρελθοντος, ότι η ανθρώπινη φύση ξεχνάει. Στην αρχή, σίγουρα, θα είναι φοβικός αρκετος κόσμος. Όσο θα εξασθενεί, μέχρι να εξασθενήσει τελείως θα επανέρχεται. Ελπίδα μου, η αλληλεγγύη, η φροντίδα κ η αγάπη που τώρα πρωταγωνιστεί να μείνει και μετά. Αν οι άνθρωποι κατανοήσουμε βαθιά μέσα μας την ουσία, θα αλλάξει και ο κόσμος προς το καλύτερο

Τώρα το Πάσχα έχουμε πάρει όλοι κάποια παραπανίσια κιλά. Πως θα μπορούσαμε να τα χάσουμε; Υπάρχουν ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι;
Τα κιλά έχουν ξεκινήσει την άνοδο τους και από πριν το Πάσχα καθως ο εγκλεισμός και το γεγονός ότι δεν κινούμαστε αρκετά δεν έχει βοηθήσει.
Ωστόσο, τα αρκετά live προγράμματα γυμναστικής που προσφέρονται είναι μια επιλογή. Το τρέξιμο έξω είναι επίσης μια επιλογή. Το ασανσέρ καλό είναι να το καταργήσουμε αυτες τις μερες. Επίσης μια καλή επιλογή είναι να αφήσουμε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο και όποτε βγαίνουμε να περπατάμε. Οι ασκήσεις που θα σας δείξω σήμερα, ωστόσο, θα βοηθήσουν και αυτές στο μεταβολισμό μας.

Η γυμναστική λένε παίζει καταλυτικό ρόλο στην ψυχική διάθεση
Η γυμναστική βοηθάει στη παραγωγή ενδορφινων, προκειται για τις ορμόνες χαράς, επηρεάζει τα επίπεδα αδρεναλινης και ντοπαμινης και γενικότερα βοηθάει στη ψυχική μας υγεία κ στη διάθεση μας.
Ακόμα κ όταν γυμναζόμαστε σπίτι, καλό είναι να μην είμαστε με την πιο πρόχειρη φόρμα μας. Αλλά να περιποιούμαστε τον εαυτό μας σαν να πηγαίναμε γυμναστήριο. Η ψυχολογία δρα και με την εικόνα. Αν σε βλέπεις περιποιημένο έχει αποδειχθεί ότι κάνεις και καλύτερη προπόνηση.
Έχεις περισσότερη διάθεση. Αν κάνουν γυμναστική μαζί δυο άτομα, επίσης έχει αποδειχθεί ότι προπονούνται πιο δυναμικά. Αν είστε με το σύντροφο σας, βάλτε ένα βιντεάκι κ δοκιμάστε να κάνετε τις ασκήσεις μαζί.

Πέρα από την γυμναστική υπάρχουν κάποια μυστικά που θα μας κάνουν να μην ανοίγουμε το ψυγείο όταν βαριόμαστε;
Το ψυγείο και το φαγητό γενικότερα αφορά αρκετά και στο συναίσθημα μας! Αν νιώθουμε κενοί, συνήθως θέλουμε περισσότερη τροφή. Αν νιώθουμε πολύ στεναχωρημένοι ή πολύ ερωτευμένοι, τα δυο άκρα δηλαδή, το φαγητό δεν το σκεφτόμαστε τόσο.
Όταν νιώθουμε φλατ, όταν νιώθουμε απογοητευμένοι ή πικραμένοι εκεί πάλι το φαγητό το θελουμε για συντροφιά. Αν αυτό το κατανοήσουμε θα μάθουμε και να μας ελέγχουμε.
Αν σκεφτούμε λοιπόν πως για 5 λεπτά ικανοποίησης, χρειάζεσαι μετά μια ώρα τρέξιμο το λιγότερο θα μετριάσεις τη ποσότητα του φαγητού.
Όλα είναι στο μυαλό. Όταν πείνας από ανία, επέλεξε να κάνεις κάτι άλλο. Βγες έξω και περπάτησε το τετράγωνο.
Διάβασε ένα βιβλίο. Την ώρα της ανίας, προσπάθησε να γεννήσεις μια καινούργια συνήθεια. Για να εδραιωθεί μια καινούργια συνήθεια χρειάζεται 21 μέρες. Οποτε βάλε τα δυνατά σου να αντικαταστήσεις τη συναισθηματική πείνα με ότι άλλο θες. Θα χρειαστεί να επιμείνεις αρκετά για να αντικαταστήσεις το αρνητικο με κάτι θετικό.

Η κατανάλωση νερού βοηθάει στη διατήρηση της σιλουέτας ή είναι ένας μύθος;
Το νερό βοηθάει πολύ ναι. Χρειάζεται να διατηρούμε τον εαυτό μας ενυδατωμένο, όχι μόνο για τη καλή διατήρηση βάρους, αλλά και για το δέρμα. Το νερό είναι αναγκαίο.

Εσύ παραμένεις ενεργή ακόμα και εν μέσω κορονοϊού...
Παραμένω ενεργή. Επιλογή μου να μην ξεχνώ τον εαυτό μου. Αν με έχω εμένα υγιή, από όλες τις πλευρές, μπορώ και να προσφέρω υγεία στους γύρω μου. Μιλώ καθημερινά με τους δικους μου ανθρωπους. Κάνω τη γιόγκα μου, το διαλογισμό μου. Ειδικά όποτε νιώθω ότι φεύγω από το κέντρο μου και νιώθω ότι πάω να πέσω ψυχολογικά.
Διαβάζω βιβλία. Είμαι ερωτευμένη με τα βιβλία. Βλέπω ταινίες ευχάριστες. Καθαρίζω το σπίτι, μαγειρεύω. Και ασχολούμαι με το κανάλι μου, προσπαθώντας να βοηθήσω όσο μπορώ. Αφού νιώθω ότι βοηθώ, ναι νιώθω ενεργή!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved