Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ο πολιτικός κόσμος στο ύστατο «χαίρε»! (photos+videos)
Lifestyle

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ο πολιτικός κόσμος στο ύστατο «χαίρε»! (photos+videos)

Βλέμματα σκυθρωπά, πόνος και θλίψη επικράτησαν στο τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 56 ετών, τσακισμένη από τον καρκίνο. 

Παρά το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν πως η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή και πως οι προβλέψεις των γιατρών ήταν άκρως δυσοίωνες για την έκβαση της πορείας της υγείας της, όλοι ήθελαν να ελπίζουν πως ένα θαύμα θα την έβγαζε και πάλι νικήτρια. Πως η Φώφη Γεννηματά θα κατάφερνε και πάλι να νικήσει τον καρκίνο, όπως την πρώτη φορά, και θα επέστρεφε και πάλι στην καθημερινότητά της, τις υποχρεώσεις της και την οικογένειά της.

Πως θα σχολίαζε τα κακώς κείμενα, θα στήριζε και πάλι δημόσια τις απόψεις της με θέρμη και πως θα συνέχιζε να αγωνίζεται γι' αυτόν τον τόπο, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο θάνατός της το μεσημέρι της Δευτέρας 25/10 επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια. Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών, νικημένη από την ασθένειά της.

Ο πολιτικός κόσμος, την αποχαιρέτησε με τα πιο συγκινητικά μηνύματα. Όλοι έκαναν λόγο για μία γενναία και δυναμική γυναίκα, που είχε δώσει τα πάντα στη ζωή της για να δει αυτόν τον κόσμο καλύτερο.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας», συνέχισε η κ. Σακελλαρόπουλου και κατέληξε ως εξής: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων και όλων όσοι είχαν τη χαρά και την τύχη να συνεργαστούν ή ακόμα και να συγκρουστούν με τη Φώφη Γεννηματά για πολιτικά θέματα. Όλοι τους βρέθηκαν σήμερα (27/10) στη Μητρόπολη Αθηνών για να την αποχαιρετήσουν μέσα σε κλίμα οδύνης.

Ανάμεσα στους πρώτους που έσπευσαν ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία υποβασταζόμενη από τον γιο της, Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη συλλυπήθηκε την οικογένειά της:

Η άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Το τελευταίο αντίο έσπευσε να πει στη Φώφη Γεννηματά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας της - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Φώφη Γεννηματά: Ραγίζουν καρδιές τα τελευταία αντίο των επωνύμων στην πολιτικό (Photos)

Φώφη Γεννηματά: Η πολιτική σταδιοδρομία, οι μεγάλες αδυναμίες της και η μάχη με τον καρκίνο!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved