Οι τηλεοπτικές κουζίνες απειλούνται με… λουκέτο!
Taste

Οι τηλεοπτικές κουζίνες απειλούνται με… λουκέτο!

Η άνθηση της... τηλεμαγειρικής ήταν τεράστια τα τελευταία χρόνια. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιδίδονταν στο «σπορ», που και τηλεθέαση έφερνε και χρήμα από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες.

Φέτος όμως, με την κρίση να έχει ισοπεδώσει τα κανάλια, το περισσότερα σχέδια είναι στον πάγο. Και η εντολή που έχει δοθεί οπό τα στελέχη είναι σαφής: «Βρείτε χορηγούς, αλλιώς οι εκπομπές δεν θα μεταδοθούν». Το μεγάλο σαφάρι τώρα ξεκινά!

MEGA
Το κανάλι της Μεσογείων αποφάσισε στο νέο του πρόγραμμα να φιλοξενήσει μόνο την καθημερινή εκπομπή του Ακη Πετρετζίκη. Το «Καν’ το όπως ο Ακης» επιστρέφει για τη δεύτερη σεζόν στο ΜΕGΑ και ο σεφ υπόσχεται άλλη μια χρονιά με συνταγές νόστιμες, γρήγορες και προπάντων οικονομικές, με απλά υλικά, αλλά με φαντασία και γεύση. Αυτό που αλλάζει είναι ότι πλάι στον Πετρετζίκη θα βρίσκεται και ένας καλεσμένος, επαγγελματίας ή σπουδαστής σεφ.

ANT1
Ο αναβρασμός που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο κανάλι του Αμαρουσίου αναπόφευκτα πέρασε και μπροστά από τις κάμερες. Η οικονομική δυσπραγία και οι αποχωρήσεις στελεχών πάγωσαν τις όποιες αποφάσεις και όλα είναι στον αέρα, όχι όμως τον τηλεοπτικό. Λογικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με το ριάλιτι μαγειρικής «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο πρόγραμμα, αφού άρεσε και είχε απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό. Εν τω μεταξύ, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα συνεχίσει να μαγειρεύει στο «Πρωινό» των Σκορδά - Λιάγκα και αν βρεθεί χορηγός δεν αποκλείεται να τη δούμε και σε εβδομαδιαία εκπομπή μαγειρικής, όμοια με αυτήν που παρουσίαζε στο παρελθόν.

ALPHA
Η... ναυαρχίδα των μαγειρικών εκπομπών του καναλιού της Κάντζας και ο... τρόμος των δελτίων των 8, το «Κάτι ψήνεται», συνεχίζεται δυναμικά και την καινούρια σεζόν, με νέους παίκτες, νέες συνταγές, γέλιο, κριτική, κουτσομπολιό, βαθμολογίες και μετρητά. Η συνήθεια των 8 που έγινε λατρεία είναι το μόνο «σιγουράκι» του Alpha σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκπομπές μαγειρικής. Παρ' όλα αυτά, συζητείται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν και το πρόγραμμα της Μαρίας Εκμεκτσίογλου «Από την Πόλη στην Ανατολή», με συνταγές από την Κωνσταντινούπολη και οδοιπορικά στις γύρω περιοχές. Επίσης ο Βασίλης Καλλίδης παραμένει στο δυναμικό του καναλιού και, εκτός από τις συνταγές του στην «Ελένη», δεν αποκλείεται να πάρει εκ νέου τους δρόμους, τα βουνά και τα λαγκάδια και να μας ταξιδέψει στις γεύσεις της ελληνική ς υπαίθρου μέσα από τη «Νόστιμη γη» του. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από την ανεύρεση χορηγών, που θα ρίξουν ζεστό χρήμα στις παραγωγές για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

STAR
Στην Κάτω Κηφισιά επεξεργάζονταν από καιρό το σενάριο να εντάξουν στο πρόγραμμα τους ένα καθημερινό ριάλιτι μαγειρικής, όμως οι πολιτικές εξελίξεις καθήλωσαν τα στελέχη και το θέμα «ξεπάγωσε» μόλις πριν από μερικές ημέρες. Και το όνομα αυτού... «Blind taste», ένα πρόγραμμα στο οποίο κάθε εβδομάδα 4 διαγωνιζόμενοι θα ετοιμάζουν το ίδιο πιάτο, δίχως να επιτρέπεται να το δοκιμάσουν. Αργότερα στο δωμάτιο γευσιγνωσίας θα δοκιμάζουν με δεμένα μάτια όλα τα πιάτα και θα τα βαθμολογούν. Στη συνέχεια θα είναι η σειρά του σεφ να δοκιμάσει καινά βαθμολογήσει. Ο παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίζει 1.000 ευρώ. Οι πολύ καλές σχέσεις του Γιάννη Λουκάκου με το κανάλι του δίνουν ένα προβάδισμα στο να είναι εκείνος ο σεφ - κριτής της εκπομπής.

ΣΚΑΙ
Άνεμος ανανέωσης που φέρνει μυρωδιές φαγητών πνέει στο Νέο Φάληρο. Οι άνθρωποι του ΣΚΑΙ έχουν ήδη λάβει τις αποφάσεις τους ως προς το ψυχαγωγικό κομμάτι και οι εκπομπές μαγειρικής παίρνουν το «πράσινο φως» η μία μετά την άλλη. Έτσι, από το φθινόπωρο ετοιμαστείτε να βουτήξετε στα πιάτα που θα ετοιμάζουν οι καλεσμένοι της Ελένης Ψυχούλη στο «Chef στον αέρα». Ο Στέλιος Παρλιάρος σας καλεί να φτιάξετε μαζί του και πάλι εντυπωσιακά επιδόρπια στις «Γλυκές αλχημείες». Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας προτείνει την πράσινη κουζίνα του και ετοιμάζει «Γεύσεις στη φύση», ενώ η Νίνα Νικολάου στρώνει «Ένα τραπέζι Ελλάδα». Αν μη τι άλλο, στον ΣΚΑΙ θα χορτάσει το... μάτι μας.
Πηγή θέματος: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved