Ολυμπιάδα Ολυμπίτη: «Ολα γίνονται μέσω μιας τελετουργίας»
Taste

Ολυμπιάδα Ολυμπίτη: «Ολα γίνονται μέσω μιας τελετουργίας»

Η ζυγαριά στην πορεία της καριέρας της Ολυµπιάδας Ολυµπίτη έγειρε προς τη δημοσιογραφία. 

«Σπούδασα Δημοσιογραφία. Αυτό κάνω εδώ και 17 χρόνια και είμαι ευτυχισμένη. Έγινα αρχισυντάκτρια των ανθρώπων που πάντα θαύμαζα. Δούλεψα με την Ελλη Στάη, τη Μαρία Χούκλη, τον Μανώλη Κοττάκη, την Αννα Παναγιωταρέα, με πάρα πολλούς... Παράλληλα μαγείρευα. Εκανα συχνά προτάσεις για εκπομπή μαγειρικής αλλά πάντα με δημοσιογραφική χροιά, δηλαδή ήθελα η εκπομπή να έχει πληροφορία-να ασχολούμαστε π.χ. με ένα υλικό κάνοντας συνταγές ή μαθαίνοντας την ιστορία του και τη διαδρομή του» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να γίνει αποδεκτή η πρόταση και η Ολυμπιάδα Ολυμπίτη βρέθηκε να παρουσιάζει τις «Γεύσεις από Ελλάδα» στην ΕΡΤ2 καθημερινά. Επένδυσε στην ιστορία των υλικών, στην ομάδα και την αγάπη τη5 για τη μαγειρική και το τόλμησε. Το κλειδί σε όλο αυτό είναι η ιστορία που κρύβεται πάντα από πίσω και η οποία συνήθως είναι γοητευτική.

«Δεν μαγειρεύω ποτέ κανένα φαγητό αν δεν ξέρω την ιστορία του. Αυτό το έμαθα από τι$ καλόγριες. Πήγαινα και μάθαινα, για παράδειγμα, γιατί κάνουμε αλάδωτο κριθαράκι. Διάβαζα για την ιστορία της τροφής και αυτό κάνω μέχρι σήμερα. Ακόμη έχω στο κομοδίνο μου τέτοια βιβλία. Με γοήτευαν οι ιστορίες όπως αυτή της πατάτας και πώς την έφερε ο Καποδίστριας, ή όταν έμαθα ότι τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων ήταν τα πορτοκάλια. Ολα αυτά μου άρεσαν πάρα πολύ. Αρχισα να αναγάγω όλο αυτό σε κάτι πιο σύνθετο, όχι απλό και καθημερινό. Το αντιμετωπίζω όπως τον έρωτα και την αγάπη. Ολα γίνονται μέσω μιας τελετουργίας. Ακόμη και το πιο απλό πράγμα που θα κάνω. Ο άνθρωπος που θα ετοιμάσει για κάποιον φαγητό αν το κάνει με αγάπη θα το κάνει σίγουρα πολύ καλό. Δεν υπάρχει περίπτωση οι μαμάδες να μη μαγειρεύουν ωραία για τα παιδιά τους. Εγώ μαγείρευα για τις φίλες μου, τους άνδρες που ερωτεύτηκα, τα ανίψια μου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved