Δύο… εξωτικές συνταγές για να ζήσεις μία πραγματική γευστική «περιπέτεια»!
Taste

Δύο… εξωτικές συνταγές για να ζήσεις μία πραγματική γευστική «περιπέτεια»!

Βάλε survivor γεύσεις στο σπίτι σου...

Ποιος δεν έχει παρακολουθήσει έστω και μία φορά δημοφιλές παιχνίδι Survivor; Μάχες για γευστικά έπαθλα, ηλιοκαμένα κορμιά και μία τροπική παραλία με χρυσή άμμο και γαλάζια νερά μάς ανοίγουν την όρεξη για διακοπές και... εξωτικές γεύσεις!

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι πρώτες ζεστές μέρες στην Αθήνα καλυτερεύουν τη διάθεσή μας και μας εμπνέουν να αναζητούμε νέες απολαύσεις για να κάνουμε και εμείς ως οι απόλυτοι μαχητές της καθημερινότητας, τη ζωή μας λίγο πιο ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη. Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές απολαύσεις...

Ο Κώστας Κοκκινάκης, ο γνωστός πολίστας, έχει αναλάβει το μαγείρεμα στο τηλεπαιχνίδι, αν και τα πιάτα που ετοιμάζει είναι περιορισμένα και οι επιλογές λίγες. Παρόλα, αυτά εμείς «κολλήσαμε» με την καρύδα, και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε νέες συνταγές που θα λατρέψετε, είτε είστε φαν του γνωστού τηλεπαιχνιδιού, είτε όχι.

Πόσο μάλλον τώρα που ανακαλύψαμε το νέο ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου και το νέο ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού που θα δώσουν άλλη γεύση στις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές μας δημιουργίες. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δοκιμάστε το σε παραδοσιακά ή λίγο πιο «ψαγμένα» πιάτα!

Αν, λοιπόν, και εσείς έχετε βαρεθεί να μαγειρεύετε τα ίδια και τα ίδια και η απάντηση στην ερώτηση «τι να μαγειρέψω σήμερα;» έχει γίνει πιο δύσκολη από ποτέ, τότε δοκιμάστε το νέο γευστικό ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου που θα απογειώσει κάθε σας συνταγή. Σηκώστε τα μανίκια και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Η κρεμώδης υφή του δεν είναι ιδανική μόνο για επάλειψη που θα χαρίσει εξωτικό άρωμα στο πρωινό σας και θα δώσει άλλη γεύση στη μαρμελάδα και το μέλι.... Μπορείτε να δοκιμάσετε πιο «ψαγμένες» δημιουργίες, από απολαυστικά cupcakes, κρέπες και τρουφάκια!

Αν τώρα έχετε όρεξη για αλμυρό... το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού θα μεταμορφώσει γευστικά τα σάντουιτς σας και θα σας δώσει ιδέες για να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά σνακ, όπως κράκερ με τυρί αλλά και τα καλύτερα συνοδευτικά, όπως ένας ιδιαίτερος πουρές που αφήνει μία επίγευση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Αν δεν φοβάστε να δοκιμάσετε νέες γεύσεις, σας προτείνουμε δύο συνταγές που δοκιμάσαμε χρησιμοποιώντας το ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου και το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού.

Cupcakes με λεμόνι

Τα μικρά και όμορφα αυτά cupcake είναι το πιο δροσιστικό γλύκισμα για να υποδεχτείτε το Καλοκαίρι. Το λεμόνι, σε συνδυασμό με τα έλαια καρύδας και αμυγδάλου, αποτελούν έναν αναπάντεχο συνδυασμό που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά (για 12 cupcakes)

130 γρ. ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου
140 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι baking powder
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 ml γάλα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
Για το frosting
600 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
Sprinkles για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
- Ρίχνουμε το ΒΙΤΑΜ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αυγό, το baking powder, το αλεύρι, το γάλα, τη φλούδα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
-Μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες για τα cupcake και προσπαθούμε να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση τους καθώς θα φουσκώσει με το ψήσιμο.
-Τοποθετούμε τις θήκες στον φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για το frosting

-Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το τυρί κρέμα, τη φλούδα λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφού παγώσει αρκετά, πιέζουμε το frosting στο πάνω μέρος του cupcake και διακοσμούμε με τα sprinkles.
-Αν δεν θα τα καταναλώσουμε αμέσως, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Σάντουιτς με αβοκάντο

Έχετε βαρεθεί τα τοστάκια; Αυτό το σάντουιτς είναι ιδανικό για όσους δεν φοβούνται τους πειραματισμούς και είναι ανοιχτοί σε νέες γευστικές προτάσεις.

Υλικά
2 φέτες προζυμένιο ψωμί
1 κ.σούπας μαγιονέζα
1 κ. γ. μουστάρδα
1/4 αβοκάντο σε φέτες
μια πρέζα πιπέρι
2 φέτες τσένταρ
μερικά φύλλα ρόκας
1 κ. σ. ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού

Εκτέλεση

-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και έπειτα το απλώνουμε στη μία φέτα ψωμιού.
-Τοποθετούμε από πάνω το αβοκάντο και προσθέτουμε πιπέρι.
-Προσθέτουμε το τυρί, τη ρόκα και τη δεύτερη φέτα ψωμί.
-Βάζουμε τη μισή κουταλιά ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-Αφού λιώσει τοποθετούμε το σάντουιτς στο σκεύος μας και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε εκεί για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω φέτα.

-Ρίχνουμε το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού και αναποδογυρίζουμε το σάντουις, κουνώντας ελαφρά το σκεύος για να απλώσει.-Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το σάντουις μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Το σερβίσουμε ζεστό!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved