Το sos πρόγραμμα της Μελέτη μετά από διατροφικές αταξίες
Taste

Το sos πρόγραμμα της Μελέτη μετά από διατροφικές αταξίες

Στη ζωή μας, υπάρχουν κάποιες μέρες, ή μεγαλύτερες περίοδοι που για κάποιους λόγους δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε. Και τρώμε παραπάνω. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Ελεονώρα Μελέτη.

Επειτα από αυτές όμως, βρίσκει τη δύναμη να δράσει δυναμικά και πειθαρχημένα.

«Εγώ είμαι εδώ για να σου δώσω κάποιες πληροφορίες που θα σε κάνουν να ανακουφιστείς λίγο από τις Ερινύες που σε κατατρύχουν. Θα αρχίσω από τα ευχάριστα. Ο,τι τρώμε θέλει περί τις 48 ώρες για να αποθηκευτεί στο σώμα μας ως λίπος. Και θα περάσω στα "δύσκολα". Για να το "σώσεις" όσο μπορείς, πρέπει να δείξεις πειθαρχία. Αν δεν γνωρίζεις τι-θα πει αυτή η λέξη τότε ακολούθησε πιστά τις επόμενες οδηγίες. Δεν τις γράφω τυχαία. Είναι μυστικά που έχουν μοιραστεί μαζί μου άνθρωποι της διαιτολογίας, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι εντατικά με τη σωστή διατροφή. Τις ακολουθώ πιστά- και απόδειξη ότι λειτουργούν είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 5 χρόνια διατηρώ το ποσοστό, λίπους στο σώμα μου στα ίδια επίπεδα, με απόκλιση το μισό κιλό πάνω, μισό κιλό κάτω. Είναι πολύ σημαντικό για τις επόμενες μέρες να μην ανέβεις καθόλου στη ζυγαριά; Για μένα η ζυγαριά είναι άχρηστη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο αυτές τις επίμαχες μέρες, γιατί το βάρος μας αριθμητικά, μεταβάλλεται από διάφορους παράγοντες, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι παχαίνεις με λίπος.

Αν ζυγιστείς, σίγουρα θα δείξει παραπάνω ο δείκτης και αυτό είναι λογικό. Εχεις φάει περισσότερο απ' ό,τι συνήθως και σίγουρα έχεις καταναλώσει και περισσότερο αλάτι, όπως και λιπαρά, πουσημαίνει αυτόματα κατακράτηση υγρών. Αν πέσει η ψυχολογία σου, φοβάμαι ότι γι' αυτό και μόνο θα φας πάλι! Για τις επόμενες δέκα μέρες, ξεχνά αλκοόλ, γλυκά και περιόρισε το αλάτι. Πίνε νερό σαν να μην υπάρχει αύριο, αν μπορείς πιες και τσουκνίδα ή πράσινο τσάι. Αύξησε το λεμόνι εκεί που μπορείς, ·

•Ισορρόπησε την πρωτεΐνη με τον υδατάνθρακα. Σε καμία περίπτωση μην κόψεις όμως τους υδατάνθρακες από φόβο μήπως παχύνεις.

•Αύξησε τη σωματική δραστηριότητα και αν δεν κάνεις ποτέ τίποτα, ήρθε η ώρα να δράσεις. Πρέπει να αυξήσεις τις καύσεις σου και αυτό σημαίνει να αυξήσεις την κίνηση. Κάνε έναν ωραίο περίπατο, περίπου 30 με 40 λεπτά τη μέρα, ή αν είσαι πιο αθλητικός, δώσε πόνο στο τρέξιμο. Προσπάθησε να κρατάς τους σφυγμούς σου από 120 μέχρι 140, επίπεδο όπου ο περισσότερος κόσμος κάνει καύση λίπους. Και εδώ 30 με 40 λεπτά μία χαρά.

•Μείωσε λίγο τις ποσότητες τροφής στα γεύματα σου. Οταν λέμε λίγο, εννοούμε λίγο.

•Σε καμία περίπτωση μην ακολουθήσεις τα προγράμματα αποτοξίνωσης που θα δεις να ρέουν σε διαδίκτυο, περιοδικά κ.λπ. Δεν χρειάζεται να τιμωρήσεις τον εαυτό σου επειδή χαλάρωσες και ευχαριστήθηκες το φαγητό. Απλώς συνέτισε τον και βάλ' τον και πάλι σε πρόγραμμα. Συμβουλές όπως να φας μόνο φρούτα ή σαλάτες για δύο μέρες, ή να κάνεις χημικούς συνδυασμούς και άλλες παρόμοιες συμβουλές που πλασάρονται από ανειδίκευτους και σίγουρα όχι επαγγελματίες, είναι ό,τι πιο καταστροφικό.

•Μη νιώθεις τύψεις. Έφαγες; Πάει, πέρασε. Να ξέρεις ότι οι τύψεις παχαίνουν. Και το εννοώ. Καλή συνέχεια!»

Πηγή:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved