Πικάντικες τροφές: Η συμβολή τους στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης
Taste

Πικάντικες τροφές: Η συμβολή τους στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης

Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά πικάντικες τροφές, είναι πιθανότερο να προσλαμβάνουν λιγότερο αλάτι και να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε κινεζική μελέτη των ερευνητών του Third Military Medical University στην Chongqing, σύμφωνα με την οποία, η προτίμηση στα καυτερά φαγητά είναι σημαντικός τρόπος να μειωθεί η πρόσληψη αλατιού και κατά συνέπεια η αρτηριακή πίεση, άσχετα από το είδος και την ποσότητα της τροφής.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, όσοι δεν κατανάλωναν πικάντικες τροφές, προσλάμβαναν κατά μέσον ορό 13,4 γραμμάρια αλατιού την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved