«Πόλεμος» για το μυθικό bar Caprice
VIP Life

«Πόλεμος» για το μυθικό bar Caprice

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του ιστορικού μπαρ, την ώρα που ο «πόλεμος» μαίνεται στη Μύκονο για το «Caprice».

Αίτημα αναστολής κατά της απόφασης του Εφετείου που υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να παραδώσει τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου κατέθεσε ο πρώτος στον Άρειο Πάγο. Σε λίγες μέρες θα κριθεί οριστικά πλέον η τύχη του πιο διάσημου και ιστορικού μπαρ της Μυκόνου. Το «Caprice», είναι ένα από τα δέκα -σύμφωνα με το «Newsweek»- καλύτερα μπαρ του πλανήτη.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Νίκος Γρυπάρης, κατέφυγε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης της χώρας, τον Άρειο Πάγο προκειμένου να αποφύγει την έξωση, τουλάχιστον για μερικά ακόμη χρόνια.


Οι μισοί Μυκονιάτες σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και επιχειρηματία, Γιώργο Ζησιμόπουλο, να αφήσει τα κλειδιά του μπαρ στα χέρια του νυν ιδιοκτήτη με το σκεπτικό ότι το συγκεκριμένο μπαρ αποτελεί ζωντανή διαφήμιση για το νησί και πως μονάχα ο ίδιος διαθέτει το know how για να το διατηρήσει στην κορυφή.

Οι άλλοι μισοί, όμως, έχουν ταχθεί με το μέρος του Γ. Ζησιμόπουλου. Υποστηρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευτεί όπως εκείνος επιθυμεί την περιουσία του, προσθέτοντας ότι η πείρα που διαθέτει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και τα δύο ακόμα μπαρ που άνοιξε πρόσφατα του εξασφαλίζουν τα απαραίτητα εχέγγυα για να συνεχίσει να το λειτουργεί με επιτυχία, έστω και χωρίς την επωνυμία «Caprice».

«Με πιάνει ο κόσμος και με ρωτά τι και πώς», εξομολογείται ο Γ. Ζησιμόπουλος στο «thema people» σχετικά με την έξωση που πέτυχε μέσω της δικαστικής οδού κατά της επιχείρησης «Caprice». «Πρόκειται για μια ιδιοκτησία μου την οποία προσπαθώ να πάρω πίσω μέσω δικαστικών αγώνων τα τελευταία 30 χρόνια. Όταν είναι κάτι δικό σου, το θέλεις πίσω. Αυτό λέει η λογική. Αν έχεις κάτι που είναι ιδιοκτησία σου και ο ενοικιαστής σού υπόσχεται κάθε χρόνο ότι είναι το τελευταίο καλοκαίρι που το δουλεύει και μετά στο παραδίδει, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να στραφείς δικαστικώς για να διεκδικήσεις την περιουσία σου», δηλώνει και συνεχίζει: «Είπα στον Γρυπάρη να το κρατήσει και φέτος με κάποιες προϋποθέσεις. Αφενός να πληρώσει τα ενοίκια που οφείλει, αφετέρου να αφήσει την επωνυμία “Caprice”, κάτι που δεν δέχτηκε. Η δικηγόρος του μου πρότεινε να αφήσω το μπαρ να λειτουργήσει και φέτος μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Το δέχτηκα. Με έναν διακανονισμό για τα οφειλόμενα. Όμως απ’ ό,τι διαπίστωσα ούτε έτσι συμφωνεί ο Γρυπάρης. Πιστεύει ότι πηγαίνοντας σε δικαστήριο μπορεί να κερδίσει κάτι παραπάνω. Στις 5 Ιουνίου θα συνεδριάσει ο Άρειος Πάγος και νομίζω πως θα έχουμε την τελική απόφαση. Ο Ν. Γρυπάρης είναι ένας σεβαστός επιχειρηματίας ο οποίος έχει κάνει πολλά πράγματα και ενδεχομένως να μην έχει ανάγκη πλέον ούτε το “Caprice”, το οποίο είχε εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το μπαρ να μην είναι αυτό που ήταν παλιά. Άλλαξαν και οι καιροί, έφυγαν οι Έλληνες τουρίστες, οπότε έπεσε και η κίνηση», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved