Βασιλικός γάμος στην Πορτογαλία, μετά από 25 χρόνια - Οι 1200 καλεσμένοι και η νύφη Μαρία-Φρανσίσκα
VIP Life

Βασιλικός γάμος στην Πορτογαλία, μετά από 25 χρόνια - Οι 1200 καλεσμένοι και η νύφη Μαρία-Φρανσίσκα

Οι Πορτογάλοι χρειάστηκε να περιμένουν 25 ολόκληρα χρόνια για να δουν στην πατρίδα τους, βασιλικό γάμο

Πρόκειται για τον γάμο της Ινφάντα Μαρία Φραγκίσκα, Δούκισσας της Κοΐμπρα και του συντρόφου της Duarte de Sousa Araújo Martins, οι οποίοι παντρεύτηκαν στο Παλάτι της Μάφρα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Η νύφη είναι η μοναχοκόρη του Δούκα και της Δούκισσας της Μπραγκάνζα. Ο πατέρας της, Dom Duarte Pio, είναι ο κληρονόμος του θρόνου της Πορτογαλίας που έχει πλέον εκλείψει, μετά την ίδρυση της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κατά την επανάσταση του 1910. Το 1952, ο πατέρας του Duarte Pio, Duarte Nuno, ήταν ο πρώτος Πορτογάλος βασιλικός που επέστρεψε στη χώρα μετά την επανάσταση και την εξορία της μοναρχίας και σήμερα, γι' αυτό και η οικογένεια απολαμβάνει ημιεπίσημο ρολο στην Πορτογαλλική κοινωνία.

Όσο για τον γαμπρό είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, και όπως δήλωσε στο CNN Portugal, έχει ως στόχο να ανταπεξέλθει στα βασιλικά του καθήκοντα αλλά και να έχει τη γυναίκα του, την Chica όπως αποκαλεί, απόλυτη προτεραιότητά του. «Η Chica θα είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά μου. Αυτό, εκτός από το να συνοδεύω την Chica σε ό,τι μπορώ και μου ζητείται να κάνω, προϋποθέτει απαραιτήτως να έχω μια φυσιολογική ζωή και δυναμική ως ζευγάρι και να συνεχίσω να εργάζομαι για την οικογένειά μου».

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί και δημιουργήσει πριν από 4 χρόνια ενώ το 2022 αρραβωνιάστηκε.

Γαλαζοαίματοι στον γάμο και τη δεξίωση

Από τη λίστα των 1200 καλεσμένων του ζευγαριού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, πριγκίπισσες και πρίγκιπες, δούκες και δούκισσες. Ανάμεσά τους η πριγκίπισσα Miriam al-Ghazi της Ιορδανίας, η χήρα πριγκίπισσα του Turnovo, ο δούκας της Βυρτεμβέργης, ο πρίγκιπας Sebastien του Λουξεμβούργου, ο πρίγκιπας Guillaume και η πριγκίπισσα Sibilla του Λουξεμβούργου, η μεγάλη δούκισσα Maria Vladimirovna της Ρωσίας, ο διάδοχος Leka II της Αλβανίας, ο κόμης και η κόμισσα του Παρισιού, ο πρίγκιπας Ludwig και η πριγκίπισσα Sophie της Βαυαρίας, ο πρίγκιπας Philipp και η πριγκίπισσα Isabelle του Λιχτενστάιν, η πριγκίπισσα Anna Cecilia του Bourbon-Parma και ο κόμης Rodolphe de Causans.

Ο γάμος έγινε στη Βασιλική της Μάφρα που βρίσκεται μέσα στο Palácio Nacional de Mafra, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα ιστορικά ανάκτορα της πορτογαλικής μοναρχίας. Σύμφωνα με το Tatler, η νύφη έφτασε έξω από το παλάτι με μια άμαξα στολισμένη με γυψοφύλλη, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Επέλεξε ένα απλό μακρυμάνικο ιβουάρ νυφικό φόρεμα του Luzia do Nascimento και πρόσθεσε μια royal πινελιά με τη διαμαντένια τιάρα της βασίλισσας Amélie- η οποία ανήκε στην τελευταία βασίλισσα της Πορτογαλίας. Όσο για τον γαμπρό, προτίμησε ένα απλό κοστούμι με μπλε γραβάτα.

https://www.instagram.com/p/CyG5nPuMETz/

Η δεξίωση φιλοξενήθηκε στο Palácio de Mafra, όπου οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν μέσα στην κεντρική αυλή για να κάνουν πρόποση στους νεόνυμφους με σαμπάνια, καθώς έκοβαν την εντυπωσιακή πολυεπίπεδη γαμήλια τούρτα τους με σπαθιά.

Αργότερα, το βράδυ, έγινε και άλλη δεξίωση, αυτή τη φορά οικογενειακή, στο σπίτι των γονέων της νύφης στο São Pedro de Sintra, στη Λισαβόνα. Εκεί η νύφη άλλαξε και φόρεσε ένα απλό λευκό φόρεμα με λαιμόκοψη halter, επίσης από τη Luzia do Nascimiento.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved