Έτσι «έσπασε» η βασίλισσα Καμίλα το βασιλικό πρωτόκολλο αιώνων! Η εμφάνισή της που συζητήθηκε!

ΑΠΕ ΜΠΕ - EPA/DAVID CLIFF

VIP Life

Έτσι «έσπασε» η βασίλισσα Καμίλα το βασιλικό πρωτόκολλο αιώνων! Η εμφάνισή της που συζητήθηκε!

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η βασίλισσα Καμίλα είναι από τις πιο τυχερές προσωπικότητες παγκοσμίως αφού τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της, καλές ή κακές, την έκαναν να φτάσει εκεί που βρίσκεται σήμερα. 

Αν παρακολουθήσει κανείς τη ζωή της, θα διαπιστώσει ότι τα γεγονότα που συνέβαιναν γύρω της σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιλογές της την οδήγησαν στο παλάτι του Μπάκινγχαμ για να είναι σήμερα η βασίλισσα του έθνους.

Κέιτ Μίντλετον: Οι 14 λέξεις της Καμίλα & τα μηνύματα που υποσχέθηκε να παραδώσει στη νύφη της

BRITAIN ROYALS COMMONWEALTH

ΑΠΕ ΜΠΕ - EPA/DAVID CLIFF

Μόνο που δεν είναι όπως όλες οι άλλες βασίλισσες του πλανήτη. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα προβεβλημένη από τότε ακόμα που διατηρούσε παράνομη σχέση με τον Κάρολο ενώ εκείνος ήταν παντρεμένος με την αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, έφτασε και η στιγμή να τελεί χρέη... βασιλιά αφού εκείνος δεν είναι σε θέση, λόγω των χημειοθεραπειών στις οποίες υποβάλλεται, να ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα.

BRITAIN ROYALS COMMONWEALTH

ΑΠΕ ΜΠΕ EPA/DAVID CLIFF

Στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών λοιπόν, η Καμίλα, στις 28 Μαρτίου, Μεγάλη Πέμπτη για τους Καθολικούς, πρωτοστάτησε στην βασιλική τελετή διανομής δώρων όπως ορίζεται από την παράδοση του Maundy. Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στους μεσαιωνικούς χρόνους και σύμφωνα με το οποίο ο μονάρχης μοιράζει δώρα στους φτωχούς. Μάλιστα, οφείλει να δίνει δώρα σε άτομα, όσα και η ηλικία του. Έτσι, φέτος, η Καμίλα πρόσφερε δώρα σε 75 άντρες και 75 γυναίκες, όπως ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο.

Η τελετή έγινε στον καθεδρικό ναό του Worcester και κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε και ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Καρόλου πριν από τη Λειτουργία. Σε αυτό, ο βασιλιάς ζητούσε από όλο το έθνος να κοιτάξει τον πλησίον του και να τείνει χείρα βοηθείας και φιλίας σε όποιον το έχει ανάγκη.

Η συγκεκριμένη παράδοση του Maundy που έχει τις ρίζες της τόσο παλιά, κατά τη βασιλεία της Ελισάβετ άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η μητέρα του βασιλιά Καρόλου κάθε χρόνο, ως βαθιά θρησκευόμενη, αποφάσισε να μην τελείται πάντα στην ίδια εκκλησία και επέτρεψε η λειτουργία να γίνεται και σε άλλους καθεδρικούς ναούς ώστε να έχουν το δικαίωμα και άλλοι φτωχοί άνθρωποι να διεκδικήσουν τα δώρα εκείνης της ημέρας.

BRITAIN ROYALS COMMONWEALTH

ΑΠΕ ΜΠΕ EPA/DAVID CLIFF

Το δώρο που δίνεται τα τελευταία χρόνια σε όσους επιλεγούν είναι κόκκινες και άσπρες δερμάτινες τσάντες, γεμάτες με νομίσματα Maundy. Τα νομίσματα αυτά μεταφέρονται σε ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση ασημένια πιάτα, που είχαν κατασκευαστεί κατά τη βασιλεία του Καρόλου Β', και φυλάσσονται μαζί με τα κοσμήματα του Στέμματος στον Πύργο του Λονδίνου.

BRITAIN ROYALS COMMONWEALTH

ΑΠΕ ΜΠΕ EPA/DAVID CLIFF

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ήδη ανακοινωθεί πως ο βασιλιάς Κάρολος θα παρίσταντο κανονικά στην πασχαλινή λειτουργία.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved