Στο σκαμνί οι δημοσιογράφοι του Focus
Media

Στο σκαμνί οι δημοσιογράφοι του Focus

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων του περιοδικού Focus, για το πολυσυζητημένο εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου που ύψωνε το δάχτυλο και τον τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια».

Οι 13 δημοσιογράφοι του γερμανικού περιοδικού κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση και δυσφήμηση διά του Τύπου, προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και εξύβριση.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το άγαλμα της Αφροδίτης εμφανιζόταν με «υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού, χειρονομία η οποία σε συνδυασμό με τη φράση “Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια”, προσβάλλει την τιμή των Ελλήνων» και η σημαία, σύμβολο του κράτους αλλοιώθηκε!

Στην Ευελπίδων δεν ήταν παρών κανείς τους, αφού εκπροσωπούνται από Έλληνες και Γερμανούς δικηγόρους. Μάλιστα δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν λάβει κλήσεις 5 εξ αυτών. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε για μία ώρα προκειμένου μέσω του υπουργείου Εξωτερικών να μάθει γιατί δεν τους επιδόθηκε η κλήση στη Γερμανία.

Αρκετοί ήταν και οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που έδωσαν το παρών προκειμένου να καλύψουν τη δίκη, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον (και) για εκείνους. Πηγή:star

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved