Αντώνης Σρόιτερ: «Ήταν ένα στοίχημα και για μένα και για το σταθμό»
Media

Αντώνης Σρόιτερ: «Ήταν ένα στοίχημα και για μένα και για το σταθμό»

Είναι για 6η χρονιά ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου του Alpha και το έχει δει να σκαρφαλώνει σταδιακά στην κορυφή.

Ο Αντώνης Σρόιτερ πάλεψε για να καθιερωθεί, τόλμησε να κάνει αλλαγές.
Ήταν εύκολα ή δύσκολα;
«Δύσκολα γιατί ήταν ένα άλμα στον ωκεανό και γιατί, παρότι είχα μια πορεία δεκαπέντε χρονών στις εφημερίδες, δεν είχα ξανακάνει τηλεόραση. Βρέθηκα, λοιπόν, να κάνω το κεντρικό δελτίο κι αυτό ήταν ένα άλμα στους καρχαρίες! Από την άλλη, ήταν δύσκολο να μπορέσει κανείς να μπει στην τηλεόραση και στα δελτίο ειδήσεων, γιατί όλοι λέμε ότι θέλουμε νέα πρόσωπα, αλλά όταν έρχονται, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στο να τα αποδεχθούμε. Άρα, έπρεπε να αποδείξω μέσα από μεγάλη προσπάθεια ότι άξιζε κάποιος να με εμπιστευτεί».


Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα; Γιατί όταν ξεκινήσατε στις 31 Μαρτίου πριν από έξι χρόνια, ουσιαστικά προς το τέλος της σεζόν, μάλλον ήταν μια κίνηση βλέποντας και κάνοντας... «Θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό, αλλά υπάρχει μια διαφορά, γιατί από τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς είχα ξεκινήσει να λέω το δελτίο το Σαββατοκύριακο. Οπότε, υπήρχε μια πορεία που είχε ήδη δείξει κάποια δείγματα και από τον Μάρτιο πέρασα σε καθημερινό κεντρικό δελτίο. Ήταν ένα στοίχημα και για μένα και για το σταθμό και για τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Κι αν ήταν αποτυχημένο στη νέα σεζόν δεν θα είχε συνέχεια»


Μετά από έξι χρόνια, τι χρειάζεται για να νιώθει κανείς άνετα σε αυτή τη θέση; «Ψυχραιμία και υπομονή. Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια περίοδο πολύ έντονη δημοσιογραφικά, ζούμε ιστορικά γεγονότα, την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την προσπάθεια να μη χρεοκοπήσει τελείως. Το να ζεις αυτό δημοσιογραφικά, μέσα από ένα δελτίο ειδήσεων, από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή και «άντερα» που λέμε γιατί είναι απαιτητικό να το χειριστείς. Έπρεπε να μάθουμε οικονομικά, πρωτογενή πλεονάσματα, ευρωπαϊκούς θερμούς, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα... όρους και λέξεις που πριν από μερικά χρόνια ξέραμε θολά, αφού ασχολούμασταν με τη δική μας εσωτερική πραγματικότητα. Όλοι μας χρειάστηκε να μάθουμε πώς δουλεύει η παγκόσμια και ή ευρωπαϊκή οικονομία και ελπίζω να μορφωθούμε ως πολίτες μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια», λέει στο περιοδικό 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved