Άνοιξε σήμερα η ΕΡΤ, ανήμερα της δεύτερης επετείου του «μαύρου»
Media

Άνοιξε σήμερα η ΕΡΤ, ανήμερα της δεύτερης επετείου του «μαύρου»

Αγώνα δρόµου για το άνοιγμα όχι µόνο ενός αλλά δύο καναλιών µέσα σε ελάχιστες ηµέρες έκανε η διοίκηση της νέας ΕΡΤ ώστε να υλοποιήσει τον στόχο για αποκαλυπτήρια σήμερα, ανήµερα του «µαύρου», δηλαδή την ηµέρα που συµπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από εκείνη την Τρίτη, το 2013, όταν διεκόπη βίαια το σήµα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τη real, θα επιχειρηθεί ένα... ξεπάτηµα του κουµπιού, µε επαναφορά στην οθόνη του λογότυπου της ΕΡΤ αλλά και προσώπων που απολύθηκαν τότε. Για λόγους συµβολισµού αλλά και µε στόχο τη µεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του brand name ΕΡΤ, η επικρατέστερη σκέψη είναι να διατηρηθεί αυτούσιο και στους τίτλους των καναλιών. Έτσι, σύµφωνα πάντα µε τις ίδιες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να µη δούµε την επαναφορά των λογότυπων της ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3, αλλά τα κανάλια να µετονοµαστούν σε ΕΡΤ1 (στη θέση της ΝΕΡΙΤ), ΕΡΤ2 (στη θέση της ΝΕΡΙΤ plus) και ΕΡΤ3. Εξ αυτών, στόχος είναι σε λίγες ώρες από τώρα να γίνει εναλλαγή στα δύο πρώτα κανάλια, ενώ σε επόµενο χρόνο θα ακολουθήσει η ΕΤ3, για την οποία απαιτείται και αποκατάσταση του συστήµατος αναµετάδοσης, που «κόπηκε» µε το «µαύρο», µε οπτικές ίνες.
Επικεφαλής της προσπάθειας, εκτός από τον διευθύνοντα σύµβουλο Λάµπη Ταγµατάρχη και τον πρόεδρο ∆ιονύση Τσακνή, είναι ο προσωρινός γενικός διευθυντής περιεχοµένου Κώστας Χαλβατζάκης και ο προσωρινός γενικός διευθυντής ανάπτυξης και τεχνολογίας Νίκος Μιχαλίτσης, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί µε την ευθύνη να στήσουν δηµοσιογραφικά και τεχνικά ένα υποτυπώδες νέο πρόγραµµα. Η αλλαγή από τη ΝΕΡΙΤ στην ΕΡΤ θα γίνει πιθανότατα στις 11 σήμερα το πρωί και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων απόψε θα επιστρέψει στην «κλασική» ώρα ΕΡΤ, δηλαδή στις 21.00. Από τα πρόσωπα που αναµένεται να αξιοποιηθούν είναι η Μαριλένα Κατσίμη (πιθανόν και µε εκποµπή στην prime time αντί για πρωινή), ενώ αµφίβολο είναι αν θα ενταχθεί -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- ο Πάνος Χαρίτος, καθώς ως συµβασιούχος ορισµένου χρόνου στην ΕΡΤ ο δηµοσιογράφος δεν περιλαµβάνεται στην οµάδα αυτών οι οποίοι βάσει νόµου καλούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved