Η Σαλαγκούδη, το μαύρο στην ΕΡΤ και η απόφασή της να μην κάνει αίτηση στη δημόσια τηλεόραση!
Media

Η Σαλαγκούδη, το μαύρο στην ΕΡΤ και η απόφασή της να μην κάνει αίτηση στη δημόσια τηλεόραση!

Η Ανθή Σαλαγκούδη μιλά για την ΕΡΤ, το κλείσιμό της και γιατί δεν έκανε αίτηση να πάει τώρα που άνοιξε ξανά!

Το ότι τα τελευταία δύο χρόνια, από την ολοκλήρωση της εκπομπής σου και μετά, δεν έχεις τοποθετηθεί ποτέ δημόσια, αποφεύγοντας και τις συνε­ντεύξεις συνιστά μια συνειδητή επιλογή αποστασιο­ποίησης από τα τεκταινόμε­να στο χώρο;

Δεν ένιωσα ότι υπήρχε ου­σιαστικός λόγος για κάτι τέ­τοιο. Όταν έκανα την εκπο­μπή στην ΕΡΤ, έβγαινα για να προωθήσω τη δουλειά μου, αλλά και για να εκθέσω τη δική μου άποψη απέναντι σε όλη αυτή την παραφιλολο­γία που είχε αναπτυχθεί εκεί­νη την περίοδο. Στη συνέχεια τα γεγονότα μίλησαν από μόνα τους και, όταν έπεσε το «μαύρο» και τόσοι άνθρωτιοι ξαφνικά έμειναν άνεργοι -ανάμεσα τους και εγώ—, νο­μίζω ότι θα ήταν λίγο άστο­χο εκ μέρους μου να προβαί­νω σε δημόσιες δηλώσεις δε­δομένης της κατήσταοης. Γε­νικά πάντως δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να δίνω συνεντεύ­ξεις, Θα το κάνω βέβαια αν το θεωρήσω απαραίτητο, για­τί είναι κομμάτι του επαγγέλ­ματος μου. Θεωρώ ωστόσο ότι βασική δουλειά ενός δη­μοσιογράφου είναι να παίρνει και όχι να δίνει συνεντεύξεις.

Πώς αισθάνεσαι τώρα που άνοιξε ξανά η ΕΡΤ; Θα ήθε­λες να επιστρέψεις;

Δεν είμαι πιο κατάλληλη να μιλήοω, επειδή δεν εργάζομαι πια εκεί και δεν έχω παρακολουθήσει τις μετέπειτα εξελίξεις. Είναι ευτυχές πάντως το ότι τόσοι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους με βίαιο τρόπο μπόρεσαν να απορροφηθούν ξανά στην αγορά εργασίας. Τώρα αν με ρωτάς κατά πόσο οι παθογένειες που υπήρχαν στην ΕΡΤ, όπως συμβαίνει συνή­θως οε δημόσιους φορείς, εξαλείφθη­καν, η απάντηση μου είναι μάλλον αρ­νητική, από όσο ξέρω,και από φίλους και πρώην συναδέλφους που δουλεύ­ουν εκεί και μιλάω μαζί τους. Προσω­πικά, αν και την αγαπούσα πολύ τη δη­μόσια τηλεόραοη, τη δεδομένη στιγμή δεν θα ήταν στις επιλογές μου. Μετά το κλείσιμο, δεν έκανα αίτηση ούτε για το μεταβατικό οτάδιο και προσανατο­λίστηκα εντελώς διαφορετικά επαγγελματικά.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved