«Καλημερούδια»: «Μήπως το πρόβλημα δεν είναι μπροστά στην κάμερα αλλά και πίσω από αυτή;»
Media

«Καλημερούδια»: «Μήπως το πρόβλημα δεν είναι μπροστά στην κάμερα αλλά και πίσω από αυτή;»

H δημοσιογράφος και τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη μέσα από τη στήλη της στο Bήμα γράφει για την εκπομπή "Καλημερούδια", που έχει καταφέρει μέσα σε τρεις μέρες να πέσει τόσο στα νούμερα τηλεθέασεις και κάνει και μία αποκάλυψη!

Η κυρία Γραμμέλη αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η "υπόσχεση" του Mega ήταν για πολύ διαφορετικά πρωινά, αλλά με τα "Καλημερούδια" έγινε "ανανέωση" μόνο σε σκηνικό και πρόσωπα.Λογικά οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές δεν αλλάζουν, απλώς "κλωνοποιούνται". Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη και με τα "Καλημερούδια". Αστοχία να περιγράφεται ως ανανεωμένη, ως διαφορετική, την ώρα που το κανάλι απλώς φρεσκάρει ένα σκηνικό, αλλάζει τα πρόσωπα και μια εκπομπή έρχεται να διαδεχθεί την ακριβώς ίδια και προηγούμενη.
Εδώ και μερικές εβδομάδες το Mega "υποσχόταν" ότι τα πρωινά μας θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ότι επιτέλους βρέθηκε αυτή η συνταγή η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα της ζώνης, ότι θα ξεκολλήσουμε από τη σκαλέτα της πλήξης και ότι θα ανοίξουν οι τηλεοπτικοί μας ορίζοντες. Ανέκδοτα.
Τα "Καλημερούδια" - κακόηχος τίτλος, που επαναλαμβάνεται βασανιστικά σε όλη τη διάρκεια προβολής τους - δεν είναι μια κακή εκπομπή αλλά σίγουρα δεν είναι και μια ενδιαφέρουσα ή διαφορετική εκπομπή. Κάτι πήγε να γίνει στην αρχή, κάτι έδειξε να κινείται, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι επρόκειτο για φρούδες ελπίδες.
Το πρωινό του Mega επιμένει να στέκεται πάνω από κατσαρόλες, απέναντι από μανικιουρίστες, μέσα στο κουτσομπολιό και ενίοτε ακροβατεί επικίνδυνα στο σκοινί του σουρεαλισμού προκειμένου να προκαλέσει. Ας μιλήσουμε με παραδείγματα: την Πέμπτη παρακολουθήσαμε το μοναδικό σε ανοησία και χυδαιότητα θέμα "Γυμναστική με τακούνια, το νέο fit trend". Όχι, δεν έτρεξαν κατοστάρι με δωδεκάποντα οι κυρίες που φιλοξενήθηκαν στο πλατό της εκπομπής. Ξάπλωσαν στα στρώματα και επιδόθηκαν σε αστείες και προκλητικές ασκήσεις, τις οποίες μόνο γυμναστική δεν τις λες, με κακόγουστους κοθόρνους που φορούν μόνο στρίπερ και όχι φυσιολογικές γυναίκες. Κάπως έτσι σκανδαλίζεται το κοινό, θα σκέφτονται οι υπεύθυνοι, οι οποίοι είχαν τη φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν και τον Κώστα Μαρτάκη ως θεατή του κιτσαριού - έτοιμος να λιγοθυμήσει από πλήξη ο δύστυχος.
Συμπαθέστατη, άνετη και ιδανική για τον ρόλο της παρουσιάστριας η Ντορέττα Παπαδημητρίου, αδικείται σε αυτόν τον θεματικό αχταρμά. Αποκάλυψη της εκπομπής ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος, με πηγαίο χιούμορ και μέτρο, άχρωμη και δίχως ρόλο η Σοφία Μανωλάκου, χαριτωμένη η Μαριέλλα Σαββίδου και διακριτικά ευχάριστος ο Κ. Μαρτάκης. Γενικά τα πρόσωπα είναι πολύ καλύτερα από την ίδια την εκπομπή αλλά λείπει το πρόσωπο-καταλύτης που θα δώσει ώθηση στην εκπομπή, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον.
Τελικά, ύστερα από τόσες απόπειρες να στεριώσει ένα επιτυχημένο πρωινό πρόγραμμα στο Mega ίσως να πρέπει να τεθεί το ερώτημα: Μήπως το πρόβλημα δεν είναι μόνο μπροστά από την κάμερα αλλά και πίσω από αυτή, τη στιγμή που εδώ και πολλά χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια μυαλά και την ίδια αισθητική καλούνται ως επικεφαλής να εμπνευστούν κάτι διαφορετικό; Παράλογο;»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved