To CNN Greece είναι είδηση! Ξεκίνησε τη λειτουργία του σε online και mobile έκδοση!
Media

To CNN Greece είναι είδηση! Ξεκίνησε τη λειτουργία του σε online και mobile έκδοση!

Δυναμικό «παρών» έδωσαν την Τετάρτη το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη, εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτειακής, διπλωματικής και επιχειρηματικής σκηνής, στη μεγάλη και λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του CNN.gr, ενός δυναμικού ελληνικού ψηφιακού μέσου του Ομίλου DPG και του CNN International που συνδυάζει - με την ίδια αξιόπιστη προσέγγιση - διεθνείς ειδήσεις με τοπικό περιεχόμενο και βίντεο.

Η επαναστατική αυτή σύμπραξη μεταξύ CNN International και DPG Group, το CNN Greece, προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την εξελληνισμένη ψηφιακή έκδοση της πρωτοποριακής, βραβευμένης πλατφόρμας ειδήσεων του CNN, διαθέσιμης τόσο σε online όσο και σε mobile έκδοση.

Το CNN.gr έχει στο DNA του ένα μοναδικό, «γονιδιακό» συγκριτικό πλεονέκτημα στην ενημέρωση του ελληνόφωνου κοινού, καθώς προσφέρει περιεχόμενο εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος, με παρουσιάσεις βίντεο, ενώ παράλληλα καλύπτει και τη διεθνή ειδησεογραφία και τα μεγάλα γεγονότα μέσα από τα πρωτότυπα και πρωτογενή ρεπορτάζ του CNN και του συνεργαζόμενου δικτύου του.
Εκτός του κώδικα τιμής που «υπογράφει» με τους επισκέπτες για διαφάνεια, ακρίβεια και διασταυρωμένες πληροφορίες με ισορροπημένη προσέγγιση, το CNN.gr «υπηρετεί» κατά γράμμα τον κώδικα δεοντολογίας και λειτουργίας του CNN που εγγυάται ισορροπημένη, αντικειμενική και ψύχραιμη ενημέρωση του πολίτη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εσωτερικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές της Ν.Δ., Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης. Στην πρόσκληση του CNN Greece ανταποκρίθηκαν επίσης οι πρέσβεις, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Αυστραλίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας, εκπρόσωποι πολλών άλλων κρατών και πλήθος άλλων προσκεκλημένων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και σχετικούς φορείς.

Μια επένδυση ...που τονώνει το «ηθικό» της ενημέρωσης

Ο Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι αυτή η επένδυση, αυτή η προσπάθεια, ως μέρος μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, να πάει πολύ καλά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα στη χώρα μας που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη και για την άνοδο του επιπέδου της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, της διαφάνειας στη δημόσια ζωή, τον διάλογο, τον πολιτισμό αλλά και για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού κλίματος που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα, την ανεργία, τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο».
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του CNN Greece, o Rani Raad, Chief Commercial Officer του CNN International δήλωσε: «Ως παγκόσμιος ηγέτης της ειδησεογραφίας, το CNN δεσμεύεται να φέρει ειδήσεις σε διαφορετικές μορφές και πλατφόρμες από ολόκληρο τον κόσμο με στόχο να προσεγγίσει νέα κοινά. Η έναρξη του CNN.gr είναι μια σημαντική στιγμή για το CNN και εξίσου σπουδαία για το κοινό της Ελλάδας. Η συνεργασία μας με την DPG δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές μέσω της δημοσιογραφίας που προσφέρει πλέον το CNN στην ελληνική γλώσσα.».
Ο Greg Beitchman, CNN International Vice President, δήλωσε, επίσης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση: «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Έχετε έναν ζωτικό ρόλο στο μέλλον της Ευρώπης, το ευρώ και την ευρύτερη περιφερειακή πολιτική και οικονομία - μια ιστορία που καλύπτουμε ειδησεογραφικά μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου και του CNN Money.»

«Μέσα σε ένα περιβάλλον με υψηλές απαιτήσεις για έγκυρη, έγκαιρη και ποιοτική ενημέρωση, η στρατηγική συνεργασία με τη διεθνή ‘οικογένεια’ του CNN, της οποίας αποτελούμε πλέον μέλος, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς συντελεί στην ανάπτυξη του δικτύου του ομίλου μας σε όλους τους εκείνους τους τομείς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή» σημείωσε από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του DPG Group. «Με τη μοναδική ‘σφραγίδα’ ποιότητας του CNN, στοχεύουμε να αναδείξουμε και να διαφωτίσουμε με υπευθυνότητα τις σημαντικές εξελίξεις στη χώρα μας, φέρνοντας την Ελλάδα στο προσκήνιο και τους Έλληνες της διασποράς πιο κοντά στη μητέρα – ‘πατρίδα’.»

Αναλυτικά η Ομιλία του Προέδρου του Ομίλου DPG κ.Δ.Γιαννακόπουλου:

«Η παρουσία όλων σας απόψε εδώ στο Μουσείο Μπενάκη και στην παρουσίαση του CNN Greece είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Το CNN Greece είναι γεγονός. Και σηματοδοτεί την έναρξη μιας κορυφαίας συνεργασίας τόσο για τον χώρο των ελληνικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας όσο και για την ελληνική κοινωνία την ίδια. Όλοι μεγαλώσαμε βλέποντας στην τηλεόραση το σπουδαιότερο ειδησεογραφικό δίκτυο, το CNN. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η ενημέρωση των νεότερων γενιών γίνεται από το CNN.com, το νούμερο ένα ειδησεογραφικό ψηφιακό προορισμό στον κόσμο.
Σήμερα, λοιπόν, το CNN βρίσκεται στη χώρα μας και μιλάει Ελληνικά. Και αυτό είναι κάτι που, στον Όμιλο DPG, μας συγκινεί και χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς αποτελεί μέρος του οράματος μας για το ελληνικό ψηφιακό επιχειρείν. Αυτό το όραμα και το σύστημα αξιών για σταθερή πρωτοπορία στον χώρο των ψηφιακών μέσων και, φυσικά, η επιβράβευση των χρηστών οδήγησαν τον Όμιλο DPG στην κατάκτηση της κορυφής στην Ελλάδα. Γι’ αυτό πήραμε τη μεγάλη απόφαση να συνδεθούμε με ένα κορυφαίο, διεθνή και παγκόσμιας αποδοχής και εμβέλειας ειδησεογραφικό οργανισμό επενδύοντας στο CNN Greece.
Και είναι ακριβώς η κορυφαία αυτή θέση του ομίλου DPG στην αγορά, η συνέπεια και η αξιοπιστία των στελεχών της και η διεισδυτικότητα των ιστοσελίδων της που αποτέλεσε τη βάση για να καταλήξουμε με τον εταίρο μας, το CNN International, στη στρατηγική αυτή συνεργασία και στη δημιουργία του ελληνόφωνου CNN. Όλοι στον Όμιλο DPG αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που γίναμε μέλη της διεθνούς οικογένειας του CNN.
Σε μια κρίσιμη εποχή, που χαρακτηρίζεται από πολύ σημαντικές εξελίξεις για την Ελλάδα, εμείς επενδύουμε σε ένα προϊόν που θα υπηρετήσει με υπευθυνότητα την ολοένα αυξανόμενη απαίτηση του κοινού για έγκυρη, έγκαιρη και ποιοτική ενημέρωση. Το CNN.gr στοχεύει να προσφέρει άμεσα και με ακρίβεια ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία, με τη μοναδική σφραγίδα ποιότητας του CNN, στους απανταχού Έλληνες ανά τον κόσμο, φέρνοντας και τους Έλληνες της διασποράς πιο κοντά στη «μητέρα-πατρίδα».
Η έλευση του CNN Greece έχει σαν στόχο να προσφέρει έγκυρη, ποιοτική και αξιόπιστη ενημέρωση με σεβασμό στον αναγνώστη, μεταφέροντας τις ειδήσεις όπως είναι, με όλες τις πτυχές τους και χωρίς εντυπωσιασμούς. Η δημοσιογραφική ομάδα που στελεχώνει το CNN.gr έχει τα χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν τις αρχές μας. Έμφαση στην ερευνητική δημοσιογραφία. Στη δημιουργία ποιοτικού, αξιόπιστου και ενδιαφέροντος πρωτογενούς περιεχομένου. Βάση θα είναι ο κώδικας δεοντολογίας του κορυφαίου ειδησεογραφικού φορέα στον κόσμο που έχουμε ήδη προσυπογράψει.
Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που από τις διαπραγματεύσεις μέχρι και την υλοποίηση του εγχειρήματος ανταποκρίθηκαν, με ζήλο και σεβασμό, τόσο στο ίδιο το όνομα όσο και στις υψηλές απαιτήσεις του προϊόντος. Χωρίς αυτούς και, φυσικά, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία των νέων εταίρων μας δεν θα θαυμάζαμε σήμερα το CNN Greece.
Στο πέρασμα των δεκαετιών η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει δείξει έμπρακτα ότι επενδύει και σέβεται τους ανθρώπους και τα στελέχη των εταιρειών. Τους καθιστά συνεπιβάτες του οράματος τους, δηλαδή της προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η κληρονομιά που όλοι στον Όμιλο προσπαθούμε να συνεχίσουμε.
Είμαστε χαρούμενοι, περήφανοι και συγκινημένοι για τη σημερινή βραδιά. Ξεκινάμε ένα μακρύ ταξίδι που πιστεύουμε ότι θα είναι ενδιαφέρον και συναρπαστικό τόσο για το κοινό και τους Έλληνες χρήστες όσο και για εμάς και τους νέους εταίρους μας. «Θα καλύψουμε και το τέλος του κόσμου» έλεγε ένα παλαιότερο σλόγκαν του CNN. Ως το νέο μέλος της οικογένειας του CNN International είμαστε βέβαιοι ότι το ταξίδι αυτό που ξεκινάει από το διαδίκτυο θα έχει πολλούς και ενδιαφέροντες προορισμούς και σταθμούς στο μέλλον.» Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα γραφεία σύνταξης του CNN.gr έχουν ως έδρα την Αθήνα, ενώ στη συντακτική ομάδα παρέχεται στενή και συνεχής υποστήριξη από το CNN London, το μεγαλύτερο διεθνές γραφείο του CNN. Παράλληλα, η συνεργασία με την DPG Digital Media θα επεκτείνει τις ειδησεογραφικές πηγές του CNN στην Ελλάδα.

Η ομάδα του CNN.gr
Σε μία εποχή που το 85% του κοινού ενημερώνεται από ψηφιακές πλατφόρμες, το CNN.gr θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ενημερωτικών προϊόντων: Από branded κανάλια και ποιοτικό περιεχόμενο έως και marketing υψηλού επιπέδου, προσεγγίζοντας τους Έλληνες με πολύ περισσότερους τρόπους ενημέρωσης από όσους είχαν συνηθίσει στο παρελθόν. Για το πρωτογενές και premium περιεχόμενο εγγυάται ο Ανδρέας Παναγόπουλος και τα έμπειρα μέλη της ομάδας του, ενώ το video περιεχόμενο που θα προσφέρει στους χρήστες θα παράγεται αποκλειστικά είτε από το ελληνικό team του CNN είτε από τις μοναδικές διεθνείς παραγωγές του CNN.
Πιο συγκεκριμένα, στην υψηλού επιπέδου ψηφιακή πλατφόρμα, επιτελικές θέσεις αναλαμβάνουν:

* O Παναγιώτης Μπόμης, ως Γενικός Διευθυντής. Μπήκε στο στίβο των ελληνικών media αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το London School of Journalism το 1997, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν και CEO των Παναθηναϊκών Εκδόσεων. Έχει παράσχει τις υπηρεσίες του εκτελώντας καθήκοντα Business Μanager τα πρώτα δυο χρόνια λειτουργίας της DPG Digital Media ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με την ΤΙΜΕ Inc αφού με τον τίτλο του Chief Web Officer «έστησε» στην Ελλάδα για λογαριασμό της Olive Media τις ψηφιακές εκδόσεις του «Fortune», του «In Style» και του «People».
* Ο Ανδρέας Παναγόπουλος, ως Διευθυντής Σύνταξης. Δημοσιογραφεί από το 1990 και έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σε μια σειρά από ρεπορτάζ «πρώτης γραμμής» (ελεύθερο, πολεμικό, οικονομικό, πολιτικό). Έχει διατελέσει Διευθυντής Ειδήσεων στον ΑΝΤ1 ΤV από το 2009 έως το 2015, ενώ από τον Νοέμβριο του 2014 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ με το αντικείμενο της διατριβής του να αφορά στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα και τις μετρήσεις επισκεψιμότητας.
* Η Μαρία Καρχιλάκη, ως Σύμβουλος Έκδοσης. Με πλούσια εμπειρία τις τελευταίες δυο δεκαετίες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, έχοντας στο παρελθόν «καλύψει» δημοσιογραφικά πληθώρα πολεμικών συρράξεων, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό ρεπορτάζ.
* Ο Τάσος Οικονόμου, ως Αρχισυντάκτης. Επί μια δεκαετία Διευθυντής Σύνταξης της ψηφιακής έκδοσης της «Καθημερινής».
* Ο Θανάσης Κουκάκης, ως Επικεφαλής Οικονομικού Ρεπορτάζ. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στις έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ», «Το ΒΗΜΑ», «ΕΣΤΙΑ», αλλά και στο οικονομικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας In.gr.
* Η Βούλα Κεχαγιά, ως Πολιτική Ανταποκρίτρια. Με πολυετή εμπειρία στο πολιτικό ρεπορτάζ σε Μέσα όπως «Τα ΝΕΑ», την ΕΡΤ, τον «Αγγελιοφόρο» και το Mega Channel.
* Ο Δημήτρης Κοτταρίδης ως πολιτικός συντάκτης, ο οποίος μετρά πολλά χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ANT1.

* Ο Λουκάς Καρνής, ως Page Editor. Προέρχεται από τον χώρο του περιοδικού Τύπου, έχοντας στο παρελθόν παράσχει τις δημοσιογραφικές του υπηρεσίες στο «Status», σε εκδόσεις και ένθετα της «Καθημερινής», αλλά και ως Διευθυντής Σύνταξης στην ελληνική έκδοση του «Esquire».
* Ο Μιχάλης Τσώχος, ως Eπικεφαλής Aθλητικού Rεπορτάζ. Aπό το 1991 εργάζεται ως παρουσιαστής και σχολιαστής αθλητικών εκπομπών, ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος. Αποτελεί τη «φωνή» του UEFA Champions League και Europa League στην Ελλάδα, ενώ έχει καλύψει δημοσιογραφικά τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της εικοσαετίας, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου κ.ά.
* Ο Κώστας Πλιάκος ως ειδικός συνεργάτης για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και ειδικών αφιερωματικών ερευνών με 15ετή εμπειρία στον «Ελεύθερο Τύπο» και πληθώρα συνεργασιών με έντυπα Μέσα, ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία.

Το CNN.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του! Δείτε το βίντεο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved