Καλημέρης: Η επιτροπή του YFSF, οι αλλαγές,  το κόψιμο του Spata Live, η πίεση και το X-Factor
Media

Καλημέρης: Η επιτροπή του YFSF, οι αλλαγές, το κόψιμο του Spata Live, η πίεση και το X-Factor

Για την απόφασή του να αλλάξει όλη την επιτροπή του YFSF 3, αλλά και άλλες αποφάσεις του, όπως το κόψιμο της εκπομπής «SPATA Live» και της μη διεκδίκησης από τον Antenna των δικαιωμάτων του X-Factor, αν και τους προτάθηκε, μας μίλησε ο Τζώννυ Καλημέρης.

«Και ο Σταμάτης και ο Πέτρος είναι φίλοι μου εδώ και 30 χρόνια περίπου. Δεν μιλήσαμε λοιπόν σαν Διευθυντής καναλιού με ηθοποιούς, μιλήσαμε σαν φίλοι. Άλλη οικειότητα. Ευτυχώς για μένα τους άρεσε το show, το παρακολουθούσαν και οι δύο και μάλιστα στην πρώτη κουβέντα που κάναμε ο Σταμάτης Φασουλής ήξερε πολύ περισσότερα πράγματα από εμένα για την ιστορία του show στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα ο Νίκος Μουτσινάς προέκυψε στην καριέρα μου τα τελευταία 4-5 χρόνια, τον έχω γνωρίσει και ως τηλεοπτικό πρόσωπο και ως άνθρωπο του θεάτρου, έχει υπέροχο κορμί (γέλια) και τον έχω εκτιμήσει πολύ και εκτός τηλεόρασης πολύ. Τα έργα του που έχω δει με έχουν εντυπωσιάσει πολύ. Το ταλέντο του είναι πολυσχιδές, μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και η κουβέντα μαζί του για να είναι κριτής στο YFSF είχε ξεκινήσει από πέρυσι. Την κουβέντα την είχε κάνει ο Γιάννης Λάτσιος το φθινόπωρο του ’14! Και ανανεώθηκε φέτος...

Όσο για την Κατερίνα Παπουτσάκη, την παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια, είδα και την εξέλιξή της την θεατρική, μπήκε σε πολλά ήδη θεάτρου, ήμουν καλεσμένος και σε μια εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου που τραγουδούσε η Κατερίνα και έπαθα πλάκα. Άρα το γεγονός ότι έχει κι αυτή τόσες πολλές πλευρές στο ταλέντο της, είναι πολυμηχάνημα...έκανε την επιλογή της σχετικά εύκολη και πιστεύω ότι η Κατερίνα θα δώσει και μια ματιά πιο ηθοποιίστικη, αν θέλετε, επειδή οι άλλοι είναι και δημιουργοί. Και αυτό το λέω χωρίς να έχω μιλήσει μαζί της. Πιστεύω γενικά ότι ο συνδυασμός αυτών των ανθρώπων στην επιτροπή είναι ιδανικός».

-Θεωρείτε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είναι πιο αρμόζουσα για το show αυτό από τις προηγούμενες;

«Όχι, δεν το συγκρίνω. Δεν το βάζω σε σύγκριση. Η προηγούμενη επιτροπή ήταν επίσης άνθρωποι με άποψη και βαρύτητα. Απλά εγώ ήθελα να τα αλλάξω όλα γύρω από την Μπεκατώρου.
Εκτός της Μαρίας, δηλαδή να αλλάξουν όλα τα άλλα. Κι ενώ υπήρχαν σοβαροί κριτές που τα πήγαν και πάρα πολύ καλά, ήθελα να κάνω μια αλλαγή και ίσως σε αυτήν την διαδικασία της αλλαγής κάποιοι να αδικήθηκαν. Δηλαδή ενώ είχαν αποδείξει ότι “το ‘χουν» τα προηγούμενα χρόνια και μας έκαναν την τιμή να είναι στο show να βρέθηκαν εκτός γιατί εγώ ήθελα να τα αλλάξω όλα».

-Ο «Κακός» της επιτροπής ποιος πιστεύετε ότι θα είναι;

«Σε αυτό το show δεν υπάρχει κακός... Γνωρίζοντάς τους ως χαρακτήρες πιστεύω πως πιο στακάτος θα είναι ο Πέτρος. Ο Πέτρος δεν ομορφαίνει τις κουβέντες του. Αν κάτι του αρέσει θα το πει έτσι όπως είναι και το ίδιο θα κάνει κι αν κάτι δεν του αρέσει. Κι αυτό το λέω γνωρίζοντάς τον ως φίλο. Δεν ξέρω πως θα είναι ως κριτής. Αυστηρή κριτική δεν νομίζω ότι θα υπάρχει»

-Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα, ο Ουγγαρέζος ήρθε για να μείνει στο Πρωινό;

«θα κάνει δυο φορές την εβδομάδα το Ouggachallenge και γύρω από το Ouggachallenge και λόγω αυτού θα είναι εκεί σε ένα είδος χαλαρής συμπαρουσίασης, ας το πούμε. Δεν πιστεύω ότι θα προλάβουμε να κάνουμε τίποτα πριν από τον Ιούνιο που σταματάει το Πρωινό. Έτσι το δικό του που δεν θα είναι Ouggachallenge, θα είναι κάτι πιο μεγάλο, θα το πάμε από τον Οκτώβριο. Κι επειδή θα είναι πιο μεγάλο δεν προλαβαίνουμε. Θα προλαβαίναμε δύο, τρία. Θα δούμε».

-Λάβατε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από τηλεθεατές απ’ όσο γνωρίζουμε για το κόψιμο της εκπομπής “Spata Live” το ξανασκεφτήκατε μετά από αυτές τις αντιδράσεις; Μήπως, δηλαδή, έχετε κάνει και λάθος;

«Συνέχεια το σκέφτομαι. Γιατί είναι μια εκπομπή που ήταν δικό μου «μωρό». Αλλά έχει αλλάξει η τηλεόραση πια».

-Αν δεν την είχατε κόψει όμως μπορεί να είχε κοπεί η αντίπαλη εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha –που έχει γίνει γνωστό ότι αν δεν είχε κοπεί το «Spata Live» θα είχε κοπεί το «Λόγω Tivis»- και τα νούμερα να ήταν εντελώς διαφορετικά...

«Το ξέρω, αλλά θα πω κάτι το οποίο θα το πω με πόνο καρδιάς σε ότι αφορά στα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στο Spata Live, ότι εκ του αποτελέσματος, αν και συμφωνώ μαζί σου, βραχυπρόθεσμα, η κίνηση είναι σωστή. Το «χωρίς εσένα» πάει πάρα πολύ καλά».

- Ναι, αλλά είναι μια ζώνη που το κανάλι δεν είχε live πρόγραμμα, είχε σίριαλ συνήθως. Και θα έπρεπε να τη «χτίσετε»

«Συμφωνώ, αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα. Παλιά και στο πρόσφατο παρελθόν ξεκινάγαμε κάτι και το αφήναμε να παραμείνει με προοπτική. Όπως είχε γίνει με το «Δέστε τους», τον Φερεντίνο στον Alpha, τον Πολυχρονίδη στον Τροχό της Τύχης που όταν ξεκίνησε έκανε 6-7% και λέγανε πως δεν κάνει. Μια χαρά κάνει και μια χαρά πάει πια. Απλά στα μεγάλα κανάλια υπάρχει η πίεση για τα νούμερα και κατά συνέπεια για τα έσοδα και δεν υπάρχουν πια περιθώρια».

-Το X-Factor γιατί δεν το διεκδικήσατε; Αφού το The Voice είχε πια χαθεί για εσάς...

«Κάναμε μια κουβέντα με την εταιρία που έχει τα δικαιώματα, την Freemantle και με τον Γιώργο Λεβέντη, στις Κάννες τον Οκτώβριο του 2015 και μας είπαν ότι αν δεν το πάρουμε εμείς θα το πάρει κάποιος άλλος. Η γνώμη μου ήταν ότι έχοντας προχωρήσει ένα βήμα πέρα από το X-Factor, έχοντας κάνει το The Voice, παρόλο που το X- Factor είναι ένα πολύ ισχυρό format και πιστεύω ότι θα το αποδείξει και στον ΣΚΑΙ, για εμάς θα ήταν ένα βήμα πίσω. Γι’ αυτό και δεν εκδηλώσαμε ενδιαφέρον και είπαμε να το δώσουν».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved