Η Mega-λη διάσωση... για γερά νεύρα
Media

Η Mega-λη διάσωση... για γερά νεύρα

Ανάσα ανακούφισης σε εκατοντάδες εργαζομένους έδωσε η ανακοίνωση του Δ.Σ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. πριν από λίγες ώρες για την απόφαση να γίνει τελικά η αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου από τους κύριους μετόχους του καναλιού. 

Με την προσθήκη βέβαια κι ενός νέου μετόχου τελικά. Του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού συμβουλίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού. Κατ’αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Για να φτάσουμε όμως στο αποτέλεσμα αυτό προηγήθηκαν πολλά, τα περισσότερα λίγο πολύ γνωστά στην πορεία όλων αυτών των μηνών που το Μεγάλο Κανάλι παραπαίει ανάμεσα στην ύπαρξη και την ανυπαρξία. Τα τελευταία δε 24ώρα ήταν το λιγότερο δραματικά κυρίως για τους εργαζόμενους του καναλιού.

Και λέμε κυρίως για εκείνους γιατί οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού γνώριζαν μέσα τους πως η "διάσωση" του καναλιού ήταν λίγο πολύ και κατά έναν τρόπο μονόδρομος. Και θα σας εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε. Εξαιρώντας την κίνηση -ματ- όπως αποδείστηκε της πλευράς Ψυχάρη που ξαφνικά και ενώ κανείς δεν το περίμενε δήλωσε και δεσμεύτηκε πως θα βάλει 5.000.000 στην ΑΜΚ, τα δεδομένα ήταν πολύ συγκεκριμένα.

Αν υπήρχε συμφωνία για αύξηση μετοχικού και τόσο η πλευρά Μπόμπολα, όσο και η πλευρά Φιλιππόπουλου είχε δηλώσει ανοιχτά πως αν μπουν όλοι τότε θα μπουν και οι ίδιοι ο μεν πρώτος με 7.5000.000 ευρώ, ο δε δεύτερος με 5.000.000 (τα οποία όμως είχε πει πως μπορούσε να τα φτάσει ως τα 8.000.000 -αν δεν έμπαινε ο Ψυχάρης και δεν μαζευόντουσαν τα απαιτούμενα 22,7 εκατομμύρια Ευρώ). Έμενε να συμφωνήσει και η πλευρά Βαρδινογιάννη για τη δική της συμμετοχή στα 7.500.000 Ευρώ που της αναλογούσαν.

Να σημειώσουμε εδώ πως με τη συμφωνία όλες οι πλευρές γνώριζαν πως το άμεσο ποσό που θα έπρεπε να καταβάλλουν είναι από 1.000.000 ο καθένας, εξαιρουμένης της πλευράς του νέου μετόχου Θεοχάρη Φιλιππόπουλου που δεν είχε και δεν έχει αυτήν την άμεση υποχρέωση ως νέος μέτοχος. Δηλαδή συνολικά 3.000.000 Ευρώ. Αυτά δηλαδή που γράφει η ανακοίνωση του Mega. Αυτά τα 3 εκατομμύρια μαζί με την ανακοίνωση της συμφωνίας όλων των πλευρών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα επίσημα πρακτικά σε άμεσο χρόνο θα δώσουν ξανά στο Mega την ταμειακή του ρευστότητα αφού ήδη στους παγωμένους από τις τράπεζες λογαριασμούς του καναλιού απ΄όσο γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ μας, "κάθονται" 7.500.000 εκαρομμύρια Ευρώ στα οποία θα προστεθούν και τα 3.000.000.

Με 10.500.000 εκατομμύρια cash flow αντιλαμβάνεται κανείς πως τα προβλήματα και τα μαύρα σύννεφα απομακρύνονται και αρχίζει μια κανούργια μέρα στο Mega με αυτές τις εξελίξεις. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως τα χρωστούμενα στις μισθοδοσίες που είναι σε εκρεμμότητα δεν ξεπερνούν τα 2.500.000 εκατομμύρια Ευρώ περίπου.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, έτσι για την ιστορία, σύμφωνα με πληροφορίες του Gossip-tv.gr αν δεν υπήρχε συμφωνία και οι τράπεζες έπαιρναν τον έλεγχο και ερχόταν η πτώχευση ως την Δευτέρα οι ίδιοι αυτοί μέτοχοι θα έπρεπε να καταβάλλουν όχι από ένα εκατομμύριο αλλά από 2.500.000 ο καθένας σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας και τους νόμους για τις συμβατικές υποχρεώσεις που προυπήρχαν της πτώχευσης και δεν εννοούμε τις αποζημιώσεις των εργαζομένων που σε αυτήν την περίπτωση θα χάνονταν.

Και η αλήθεια είναι πως πέραν της λογικής της συλλογικής του προτιμάω να βάλω 1 τώρα και τα υπόλοιπα σιγά σιγά μέσα στο τετράμηνο και το σώζω ή το αφήνω στη μοίρα του, πληρώνω και 2,5 και χρεώνομαι και το βάρος του κλεισίματος. Το δίλημμα ήταν σίγουρα τεράστιο και δύσκολο για όλους. Οι συναντήσεις και οι τηλεφωνικές συνομιλίες εκατέρωθεν κράτησαν μέχρι αργά τη νύχτα της Τρίτης με την πεποίθηση των περισσότερων πως τελικά θα υπάρξει συμφωνία, όπως και έγινε τελικά χθες.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για αυτήν την Mega-λη περιπέτεια του ιστορικού καναλιού της ιδιωτικής τηλεόρασης που ευχόμαστε να είναι και η τελευταία και όλα πια να πάνε κατ' ευχήν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved