Λάμπης Ταγματάρχης: «Δεν θα πω ποτέ ότι είμαι ευχαριστημένος»
Media

Λάμπης Ταγματάρχης: «Δεν θα πω ποτέ ότι είμαι ευχαριστημένος»

Με αφορμή την επέτειο (στις 11 Ιουνίου) επανεκκίνησης της ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάμπης Ταγματάρχης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη κάνει τον πρώτο απολογισμό.

Από τα νούμερα τηλεθέασης είστε ικανοποιημένος;
«Δεν θα πω ποτέ ότι είμαι ευχαριστημένος γιατί πάντα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης. Ομως δεν μπορεί η ΕΡΤ να συγκριθεί με τη λογική που διέπει την ιδιωτική τηλεόραση. Δεν είναι κατ’ ανάγκην τα νούμερα τηλεθέασης η στόχευση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Είναι και τα νούμερα, αλλά όχι μόνο αυτά. Η Δημόσια Τηλεόραση είναι υποχρεωμένη να παράγει εκπομπές χωρίς φιλοδοξία για υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Η Δημόσια Τηλεόραση μέσα από το Σύνταγμα, έχει άλλο ρόλο. Είναι διακριτός ο ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης από την ιδιωτική»


Με 920 ώρες προγράμματος απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και το σύνολο των αγώνων ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η ΕΡΤ αναμφισβήτητα πρωταγωνιστεί στα αθλητικά γεγονότα. Τι προσδοκάτε από άποψη τηλεθέασης αλλά και διαφημιστικών εσόδων;
«Νομίζω ότι οι Ελληνες φίλαθλοι θα συντονιστούν μαζικά στις συχνότητες της ΕΡΤ. Τώρα όσον αφορά στα έσοδα, εκτιμώ πως στο Euro θα βγουν τα έξοδά μας, όσον αφορά στη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων παλεύουμε να έχουμε ένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα. Ακόμη όμως και αν δεν το έχουμε, η ΕΡΤ θα μετέδιδε τους αγώνες. Είναι στο πλαίσιο και στη φιλοσοφία της λειτουργίας της»


Σε γενικές γραμμές πώς πηγαίνουν τα οικονομικά της εταιρείας;
«Πάμε πολύ καλά. Είμαστε πολύ πειθαρχημένοι στα έξοδά μας και με ασφάλεια μπορώ να σας πω πως θα είμαστε εντός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό»


Ενας χρόνος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Ποιο είναι το πρόσημο;
«Είναι θετικό. Εχουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, εργατικοί, συνεπείς με το κοινό. Θέλουμε χρόνο για να δείξουμε τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα από την επαναλειτουργία μέχρι και σήμερα. Εχουμε μπροστά μας ένα θερμό καλοκαίρι με ό,τι καλύτερο υπάρχει στην τηλεοπτική αγορά και από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε με τις καινούργιες εκπομπές μας», λέει στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved