«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Άρωμα αυθεντικής Ελλάδας
Media

«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Άρωμα αυθεντικής Ελλάδας

Άρωμα αυθεντικής Ελλάδας, παραδοσιακά ακούσματα απ’ όλη τη χώρα και χορευτικά συγκροτήματα με εντυπωσιακές ενδυμασίες γεμίζουν το πλατό της εκπομπής και δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Αγαπημένα και αυθεντικά τραγούδια της παράδοσής μας, από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και τη Μικρά Ασία, ερμηνεύουν οι: Χρυσόστομος Μητροπάνος, Κώστας Αγέρης, Μανώλης Κονταρός, Παμπίνα Κοντέα, Αντώνης Κυρίτσης, Θεόφιλος, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Μαρία Αναματερού και Λευκοθέα Φιλιππίδη. Συμπράττει η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Ασπροπύργου, «ΘΡΙΑ», που αποτελείται από κορυφαίους σολίστες του είδους.

Την παρέα συμπληρώνουν ο πατέρας Κύριλλος, ιερατικός προϊστάμενος του ναού της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη, όπου για πρώτη φορά φέτος, μετά το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποίησε, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων, καθώς και οι: Σωτήρης Πράπας, Μαρία Τζομπανάκη, Γιώργος Καραμέρος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Γεωργία Ζώη, Νίκος Μελετίου, Γιάννης Παπαδάτος, Ανδρέας Παπαδάκος και Βασιλική Μπελογιάννη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved