Το Mega, τα… ακατάσχετα χρήματα και η κίνηση ματ των ηθοποιών
Media

Το Mega, τα… ακατάσχετα χρήματα και η κίνηση ματ των ηθοποιών

Το Mega περνά πολύ δύσκολες στιγμές και οι εργαζόμενοί του παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό. Και όμως, ηθοποιοί που έπαιζαν στα σίριαλ του καναλιού και παρέμεναν απλήρωτοι, αλλά και συνάδελφοί τους στους οποίους ο σταθμός χρωστάει από την αρχή του 2015 τα συγγενικά τους δικαιώματα από επαναλήψεις… βρήκαν άκρη.

Πώς όμως κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα τους; Οι ηθοποιοί, ακολουθώντας το παράδειγμα των τραγουδιστών, έχουν συστήσει τον «Διόνυσο», έναν οργανισμό που διαχειρίζεται τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Οι δικηγόροι των ηθοποιών, ψάχνοντας προμηθευτές από τους οποίους το Μega εξακολουθεί και παίρνει χρήματα, έπεσαν πάνω στην «Τηλεοπτικά Δικαιώματα Α.Ε.» και... στάθηκαν τυχεροί! Τα χρήματα ήταν «ελεύθερα», δεν είχαν κατασχεθεί, ενώ εξαιτίας του γεγονότος ότι το τελευταίο διάστημα προβάλλει αποκλειστικά επαναλήψεις ελληνικών σίριαλ, έχει μαζευτεί κι ένα μεγάλο ποσόν, το οποίο μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν 551 χιλιάδες ευρώ!

«Από την όλη διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, αλλά και από τις δικαστικές αποφάσεις αποδεικνύεται ότι ειδικά το Μega λειτουργούσε με δάνεια, τα χρήματα των οποίων αντί να μπαίνουν στην επιχείρηση χρησιμοποιούνταν προς άγνωστες κατευθύνσεις. Οχι μόνον οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι του καναλιού, αλλά και οι ηθοποιοί, οι σεναριογράφοι και όλοι οι παράγοντες της τηλεοπτικής βιομηχανίας που έστηναν τις σειρές στο Μega παρέμεναν απλήρωτοι από το β ' εξάμηνο του 2014 έως και σήμερα, με σύνολο οφειλών που ανέρχεται στο ποσό των 650.000 ευρώ. Με τις προσωρινές διαταγές που εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών νιώθουμε δικαίωση για τα νόμιμα αιτήματα μας», λέει στη «Freddo» ο ηθοποιός Ρήγας Αξελός, γενικός γραμματέας του «Διόνυσου».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved